«Σφαλιάρα» Βούτση στον Παππά-Παίρνει πίσω την τροπολογία

01:08 15/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την κατάθεση μέσα στη νύχτα, της τροπολογίας από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά με την οποία θα έπεφτε μαύρο στα κανάλια 5 ημέρες μετά την υπογραφή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τον Νίκο Παππά και τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία άμεσα σχεδόν λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Μετά την προσπάθεια συγκρότησης

του ΕΣΡ θα λάβει χώρα η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία όπως αποκάλυψε που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς. «Αυτό και θα κάνουμε», τόνισε.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Σύμφωνα με την τροπολογία, επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτούμενα τηλεοπτικά κανάλια (παρόχους) και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση και μετάδοση προγραμμάτων.

Σε περίπτωση παράβαση οι κυρώσεις αυστηροποιούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ, ενώ έως τώρα ο νόμος προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους από τρεις χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, με φυλάκιση ενός έτους και με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ θα τιμωρείται η παράβαση σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και η παράνομη εμπορία ή χρήση τερματικού εξοπλισμού.

Η τροπολογία προβλέπει ότι όλες οι ποινές και τα πρόστιμα ισχύουν πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα