Σκιαμαχία Τσίπρα -Σαμαρά στη Βουλή

23:03 5/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα -Σαμαρά εξελίχθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό κοινό έδαφος συνεννόησης.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους στη δευτερολογία του, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να απαντήσει ο αρχηγός της ΝΔ «λέτε ψέματα, ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι υπήρχε πρόοδος έως τις εκλογές,

η οποία σταμάτησε».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ό,τι οι σημερινές σκληρές προτάσεις των δανειστών εναντίον της αντιπολίτευσης, δεν είναι παρά συρραφή των προτάσεων της κυβέρνησης.

«Στο mail Χαρδούβελη προβλέπατε κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2016 και κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά», είπε.

«Επιτέλους πείτε και καμιά αλήθεια», απάντησε ο κ. Σαμαράς. «Οδηγείτε τη χώρα σε νέο μνημόνιο». Πράγμα που αμφισβήτησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει μνημόνιο.

«Και πού θα βρείτε τα 45 δισ. που θα χρειαστεί η χώρα μέχρι το 2017;» επανήλθε ο αρχηγός της αντιπολίυευσης. «Η μόνη λύση είναι η εθνική συνεννόηση. Φέρτε τη συμφωνία στη Βουλή να σας πούμε πού συμφωνούμε και πού όχι».

«Εμείς κρίνουμε ως θετική τη στάση σας εναντίον των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές, με βοηθάτε στη διαπραγμάτευση», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Για να απαντήσει ο αρχηγός της ΝΔ «προσπαθείτε να υφαρπάξετε τη σύμφωνη γνώμη μας; Έχετε τη δεδηλωμένη από τους βουλευτές σας; Ποια πρόταση θέλετε να στηρίξουμε; Φέρτε τη στη Βουλή να σας πούμε τι θα κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα