Συνάντηση Γιούνκερ – Τσίπρα: Στο επίκεντρο το Μνημόνιο και το προσφυγικό

18:25 23/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα της αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ αναμένεται να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και για τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου

που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς το ενδεχόμενο αρνητικής αξιολόγησης από τους θεσμούς στα τέλη του Οκτωβρίου, είναι ένα σενάριο που η Κομισιόν δεν θέλει καν να φανταστεί.

Ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης αποχώρησε για Βρυξέλλες όπου μόλις έφθασε, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, με τον οποίον συζήτησε το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανέφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα