Θεοδωράκης: Ο αρχηγός του νέου φορέα θα κληθεί «να εμπνεύσει και να ενώσει»

16:37 22/10/2017 - Πηγή: Aixmi

«Στις 12 Νοέμβρη δεν θα έχουμε μια σύγκρουση μηχανισμών. Θα έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ψηφίσουν. Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες, Κεντροαριστεροί, κεντρώοι, οικολόγοι. Αυτοί θα εκλέξουν τον ηγέτη του νέου κόμματος και όχι οι μηχανισμοί» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι «ένα σπάνιο εγχείρημα» που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός εντελώς νέου κόμματος με την ψήφο όλων όσοι πιστεύουν στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και τις προοδευτικές αξίες. Όπως είπε «ο λαός του κέντρου έχει τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να

καθορίσει τις εξελίξεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο αρχηγός του νέου φορέα θα κληθεί «να εμπνεύσει και να ενώσει» καθώς όλα θα εξαρτηθούν από αυτόν που θα αναλάβει την ευθύνη της ηγεσίας. Πρόσθεσε μάλιστα: «τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η φτώχεια, ειδικά της νέας γενιάς, η υπερφορολόγηση, ειδικά της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών, το κομματικό κράτος και η απουσία ασφάλειας και δικαιοσύνης. Σε όλα αυτά οι προτάσεις που έχω κάνει πιστεύω ότι μας ενώνουν, δεν μας διχάζουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την Κεντροαριστερά ήταν κατηγορηματικός. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νυμφευμένος με τους ΑΝΕΛ. Όταν υπάρξει κάποιο συζυγικό καυγαδάκι ξενοκοιτάνε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού. Και τέλος πάντων η Κεντροαριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας» ανέφερε. Χαρακτήρισε μάλιστα την κυβέρνηση «μια οπισθοδρομική συμμαχία με λάθος προτεραιότητες», υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί «δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας» και συνεχώς κάνει «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική και στη ρητορική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των στελεχών τους που πανηγυρίζουν κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά παράθυρα λέγοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται. Όπως είπε: «Καλό θα είναι να ακούμε τους πιο ειδικούς και όχι τις λαϊκίστικες κορόνες αυτών που προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Ο καθηγητής Λιαργκόβας, του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στην Βουλή – το βιβλίο του οποίου παρουσίασα αυτή την εβδομάδα – αλλά και άλλοι επιφανείς οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν θα σημαίνει ξαφνική ανάπτυξη. Ούτε και η έξοδος στις αγορές, αν και όταν γίνει. Η οικονομία θέλει γενναίες αποφάσεις, θέλει απελευθέρωση από τα κομματικά δεσμά, τη γραφειοκρατία και τους συνεχείς φόρους. Θέλει εν ολίγοις μια άλλη πολιτική και άλλους πιο τολμηρούς και μελετημένους πολιτικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα