Θύελλα για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ‏

00:21 12/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά την ΕΡΤ, εξαπολύοντας μάλιστα βαρύτατο κατηγορητήριο και οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε την κρατική ραδιοτηλεόραση «σκάνδαλο που όλοι βλέπουν αλλά ουδείς αγγίζει επί χρόνια», μίλησε για «χαρακτηριστική περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης», για «ιερές αγελάδες που παραμένουν άθικτες όταν επιβάλονται παντού περιποκές» και επισήμανε ότι ο λαός πληρώνει ετησίως για την ΕΡΤ

χαράτσι ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. «Το συνολικό κόστος λειτουργίας της», πρόσθεσε, «είναι τριπλάσιο ή και επταπλάσιο άλλων τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει τριπλάσιο έως και εξαπλάσιο προσωπικό! Και όλα αυτά για πολύ μικρή τηλεθέαση».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που πήγε στο μέγαρο της ΕΡΤ, έκανε λόγο για «πραξικόπημα εναντίον των εργαζομένων, αλλά και ολόκληρου του λαού» και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διακόψει το σήμα μετάδοσης της ΕΡΤ, διότι -όπως είπε- θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, εμφανίζεται ανυποχώρητος -παρά τις αντιδράσεις και των δυο κυβερνητικών του εταίρων. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι διαφωνούν με το «λουκέτο», προσθέτοντας ότι συμφωνούν με σχέδιο αναδιοργάνωσής της.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι η ΕΡΤ θα ξαναρχίσει σύντομα να λειτουργεί σε άλλη βάση και με το ένα τρίτο, περίπου, του προσωπικού της.

Συνεπώς θα βρεθούν εκτός ΕΡΤ περίπου 2,500 εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα