Τσίπρας: Δε θα επιτρέψουμε να στηριχτεί η ανάπτυξη στη συντριβή της εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

23:21 23/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η συμφωνία που έχουμε δίνει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια περιθώρια αισιοδοξίας για την οριστική έξοδο από την κρίση και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο του Economist.

Ζήτησε να επιμεριστούν δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης και υπογράμμισε πως το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τον δομικό

μετασχηματισμό του κράτους, το χτύπημα στην άνιση και εκλεκτική φορολογική μεταχείριση, την μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόδοσης και του τελευταίου ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου και την προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εξασφαλίζουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με επίκεντρο το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Τόνισε ότι η επαναφορά των Σ.Σ.Ε. είναι προϋπόθεση για να επιστρέψει το ρυθμιστικό και προστατευτικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας στην κανονικότητα. Κατά τη δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει όλες οι πλευρές να επιδείξουν την αντίστοιχη δέσμευση ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα και πρακτικές καθυστερήσεων που υπονομεύουν τη δυναμική της ανάκαμψης.

«Η επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα είναι ο ολισθηρός δρόμος που οδηγεί σ’ έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω, με παραγωγική υποβάθμιση», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί – συμπλήρωσε – η ανάπτυξη να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας. Και αυτό σημαίνει – συνέχισε – ότι δεν είναι αντικειμενικά δυνατό, αλλά ταυτόχρονα έχει και μια πολιτική, ηθική, κανονιστική διάσταση. Αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και «δε θα το επιτρέψουμε» κατέληξε.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να τεθεί ένα ασφαλές πλαίσιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο τη «δίκαιη ανάπτυξη» και με απόλυτη προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο της πολιτικής στην ανάπτυξη λέγοντας: «Εστιάζουμε σε οκτώ άξονες στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα: Την αγροτοδιατροφή, την υγεία, τα φάρμακα, τις ΤΠΕ, την ενέργεια, το περιβάλλον τις μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις κατασκευές, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα