Τσίπρας: Στρατηγικός μας στόχος παραμένει ο κοινωνικός μετασχηματισμός

23:50 20/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο στρατηγικός στόχος όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά ενισχύεται είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε πάντως και για αναγκαίους συμβιβασμούς και αναγκαίες υποχωρήσεις μπροστά σε δυνάμεις υπέρτερες. Τα ιστορικά άλματα, πρόσθεσε, χρειάζονται ιστορικούς συμβιβασμούς για να σταθούν. Αλλιώς είναι άλματα στο κενό».

Αναφερόμενος στην αποδοχή

από την κυβέρνηση του προγράμματος προσαρμογής είπε ότι είναι σαφώς ηπιότερο από τα προηγούμενα αλλά απέχει πολύ από το να αντικατοπτρίζει το κοινωνικό και πολιτικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είναι η διατήρηση στρατηγικών θέσεων, η πυροδότηση εξελίξεων και η δημιουργία συμμαχιών ώστε να επιτευχθεί χειροπιαστή βελτίωση στην καθημερινότητα των εργαζόμενων τάξεων και της νεολαίας και χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό ως το μόνο βιώσιμο για την ευρωπαϊκή αριστερά στις σημερινές συνθήκες.

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τους κινδύνους που δημιουργούν το προσφυγικό ζήτημα και η τρομοκρατία και τόνισε την αναγκαιότητα απάντησης εκ μέρους της Αριστεράς μέσω διαμόρφωσης πολιτικού σχεδίου και συμμαχιών και όχι «ακαδημαϊκής κριτικής».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ένα από τα δυσκολότερα προς απάντηση προβλήματα είναι ο συνδυασμός της κατάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας από την Αριστερά, σε συνθήκες κρίσης, και των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Κάλεσε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί επικεφαλής στην οργάνωση των κινημάτων και των αγώνων απέναντι στις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να συντηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων.

«Δεν σας λέω ότι η περίοδος των δυσκολιών και των πολιτικών εκβιασμών έχει παρέλθει» είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, αλλά και τις δικές σας προσδοκίες για μια μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή στην πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα