12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

13:11 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του από τις 14 έως και τις 24 Ιουνίου 2017, στην Πάφο. Το φεστιβάλ στηρίζεται από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς όπως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ο Δήμος Πάφου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και ο Cultural International Festivals (HΠΑ).

Πρόγραμμα

«Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος» 14-22 Ιουνίου
2017, Πάφος

«Κάντε μία ταινία μικρού μήκους στη Πάφο!» – Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Νεάπολις
Διαγωνισμός σεναρίου, ανασκόπηση και ανάλυση, ανάπτυξη ιστοριών, προπαραγωγή, παραγωγή, μετα-παραγωγή για μια ταινία μικρού μήκους που θα κινηματογραφηθεί στην Πάφο.

Εισηγητές: Κατερίνα Φλωρά, Λέκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Μsc Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Λία Μυριδάκη, σκηνοθέτρια, Πέτρα Τερζή, σκηνοθέτρια, παραγωγός.

H ταινία θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων «Χρυσή Αφροδίτη» στις 24 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

«Video art: Space – Architecture and Compassion»

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του κινηματογράφου Αττικόν.

Οπτικοακουστικά έργα από σπουδαστές του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

CYIFF 2017 Διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας και αφίσας κινηματογραφικής ταινίας.

Curator: Σόλων Ξενόπουλος

«Γυναίκες κινηματογραφούν σε Κύπρο και Ελλάδα»

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του κινηματογράφου Αττικόν

Έξι ταινίες θα προβληθούν για τη νέα κατηγορία για το βραβείο «Aphrodite Cinematic Award».

«Masterclass Ανάπτυξη κινηματογραφικής διεθνούς συμπαραγωγής»

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρες 11:00-13:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Νεάπολις

«Γερμανία και Βραζιλία» – 10 χρόνια co-production development με τον αναγνωρισμένο Γερμανό σκηνοθέτη και παραγωγό Ansgar Ahlers.

«Τελετή απονομής βραβείων Χρυσή Αφροδίτη»

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Φέτος, η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, προσδίδει ιδιαίτερη λάμψη κι αίγλη στο φεστιβάλ. Εκτός από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, με επιλογή 120 έργων από 95 χώρες από έξι ηπείρους, το φεστιβάλ προσφέρει μια νέα ευκαιρία στους Έλληνες και Κυπρίους σκηνοθέτες για διεθνή συμμετοχή. Είναι ένα βήμα για νέους κινηματογραφιστές, με την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους, να εισέλθουν στις κατηγορίες «CYIFF Got Talent » ή » Κλακέτα Πρώτη», καθώς επίσης και με την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους, στην κατηγορία » Golden Aphrodite».

Όλες οι άλλες ταινίες εντάσσονται στην κατηγορία των «Βετεράνων» για ταινίες μεγάλου μήκους και ταινίες μικρού μήκους. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει όπως κάθε χρόνο ταινίες από σκηνοθέτες της διασποράς στο «Nόστιμον Ήμαρ».

Κριτικές Επιτροπές

Η φετινή κριτική επιτροπή των ταινιών στη κατηγορία “Χρυσή Αφροδίτη” και “Βετεράνων” είναι οι: Bill Butler, διευθυντής φωτογραφίας (Jaws by Steven Spielberg (1975), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), Grease (1978 κ.ά.)// Vivek Singhania, παραγωγός// Anthony Skordi, ηθοποιός// Wang Jingguang,σκηνοθέτης// George F Roberson, παραγωγός και συγγραφέας.

Στη κριτική επιτροπή για τις ταινίες τεκμηρίωσης, μικρού μήκους, πειραματικών και κινουμένων σχεδίων, μεταξύ άλλων σινεφίλ είναι οι: Ολύνα Ξενοπούλου, ηθοποιός// Μαρία Πάλμερ, κριτικός κιν/φου// Μύρια Χόπλαρου, ηθοποιός// Bejay Browne, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος// Γιώτα Νικολαϊδη// Νικόλας Δημητρίου// Yeliz Shukri, σκηνοθέτης.

Οι σινεφίλ της Πάφου καλούνται να συμμετέχουν στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή.

Οι προβολές ταινιών θα φιλοξενηθούν στην Πάφο από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολης, καθώς και στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ATTIKON στις 18, 19 και 20 Ιουνίου, στο πρόγραμμα “Γιορτάζοντας! Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Ομάδα διοργάνωσης

Πέτρα Τερζή, Ιδρύτρια, Σκηνοθέτης, Παραγωγός

Maria Palmer, Παραγωγός, Προγραμματισμός, Κριτικός ταινιών

Bejay Browne, Δημοσιογράφος, Σκηνοθέτης, Παραγωγός

Wen Antoniades, Παραγωγός, Δημόσιες Σχέσεις

Χριστίνα Χουρμά, υπεύθυνη προγράμματος & επικοινωνίας

Πληροφορίες

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου «Χρυσή Αφροδίτη»

14 έως 24 Ιουνίου 2017, Πάφος

Για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cyiff2017@gmail.com ή στο τηλέφωνο 99798112.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα