73 πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι στο Δήμο Τριπόλεως

14:42 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εβδομήντα τρεις (73) πυρκαγιές, αγροτοδασικής έκτασης είχαμε φέτος το καλοκαίρι στα όρια του Δήμου της Τρίπολης. Κάηκαν τριακόσια σαράντα τρία (343) στρέμματα γης. Τον Αύγουστο, κάηκαν εκατό πενήντα οκτώ (158) στρέμματα».

Αυτό αποκάλυψε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου της Τρίπολης, ο υπεύθυνος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και συνέχισε:»Ήταν δύσκολο καλοκαίρι

για τη χώρα. Για την ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης τα πράγματα, ωστόσο, πήγαν καλά. Και αυτό, γιατί, είχαμε ως Υπηρεσία, καλή προετοιμασία, είχαμε κάνει σωστή συντήρηση όλου του εξοπλισμού, δείξαμε, όπως πάντα, επαγγελματισμό, είχαμε θετική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Συγχρόνως, για πρώτη φορά φέτος, δοκιμαστικά λειτούργησε και το ειδικό σύστημα παρακολούθησης των αυτοκινήτων μας, κάτι που μας βοήθησε πολύ».

Στην ανοιχτή σύσκεψη του Συντονιστικού, μίλησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Σ. Παπαδημητρίου, ο οποίος και χαρακτήρισε θετικό το έργο του Οργάνου, παρά τις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες.

Στη συνάντηση, μίλησαν και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι (από Πολιτική Προστασία Δήμου, από Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Πελ/σου, από Αστυνομία, από Ένοπλες Δυνάμεις, από Ομάδα Διάσωσης, από εθελοντικά σχήματα κλπ.).

Μέσα απ΄ τον απολογισμό, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας, των άμεσων αποφάσεων και της ξεκάθαρης κατανόησης των ρόλων.

Τέλος, σχολιάστηκε και το πρόβλημα της έλλειψης χειριστών μηχανημάτων.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, κυριάρχησε ο σχεδιασμός της χειμερινής περιόδου και των όσων πρέπει από τώρα να γίνουν ή να προγραμματιστούν για το άμεσο μέλλον.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα