Google: Μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης «υλικού» εξτρεμιστικού περιεχομένου

15:48 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρακτικές για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή η Google. Στο πλαίσιο αυτών των πρακτικών προβλέπεται η υιοθέτηση μέτρων από την πλευρά της εταιρίας, για την καλύτερη ανίχνευση εξτρεμιστικού περιεχομένου και την ταχύτερη επανεξέτασή του από τους ειδικούς.

Παράλληλα, η Google δεσμεύεται για τη δημιουργία αυστηρότερων προτύπων στο πλαίσιο των εντεινόμενων προσπαθειών

της ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση των χρηστών (μέσω της χρήσης των εργαλείων του διαδικτύου).

Ο γενικός σύμβουλος της Google, Κεντ Γουόκερ, αναφέρει σε ανάρτηση του στο ίντερνετ: «η τρομοκρατία αποτελεί επίθεση εναντίον των ανοιχτών κοινωνιών και η αντιμετώπιση της απειλής της βίας και του μίσους είναι μια κρίσιμη πρόκληση για όλους μας».
«Η Google και το YouTube δεσμεύονται να συμμετάσχουν στη λύση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις, τις αρχές επιβολής του νόμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του διαδικτυακού βίαιου εξτρεμισμού. Δεν υπάρχει χώρος στις υπηρεσίες μας για περιεχόμενο που αναρτούν οι τρομοκράτες».

Η εφημερίδα The Guardian αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι με τη χρήση τεχνικών αντιστοίχισης εικόνων, η Google σκοπεύει να αποτρέψει τη μεταφόρτωση γνωστού εξτρεμιστικού περιεχομένου.

Ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι εμείς και άλλοι εργαζόμαστε εδώ και χρόνια για τον εντοπισμό και την κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει την πολιτική μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη αλήθεια ότι εμείς, ως βιομηχανία, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως είναι αναγκαίο να γίνουν περισσότερα».

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της χρήσης των νέων τεχνολογιών για την προώθηση μηνυμάτων με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, η Google θα αυξήσει τον αριθμό των ειδικών που εργάζονται στο πρόγραμμα Trusted Flagger του YouTube και παράλληλα θα επεκτείνει το έργο ομάδων που ασχολούνται ειδικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα