Grand Prix Βαρκελώνης: Ο Φερστάπεν γράφει ιστορία

20:23 15/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία της Formula 1, κερδίζοντας το Grand Prix της Βαρκελώνης. Ο 18άχρονος Ολλανδός, εκμεταλλεύτηκε την τακτική των δύο πιτ στοπ, που αποδείχτηκε ταχύτερη από αυτή των τριών, και αφού άντεξε στην ασφυκτική πίεση του Κίμι Ράικονεν με τη Ferrari, πέτυχε την πρώτη του νίκη στη F1, στον πρώτο του μόλις αγώνα με τη Red Bull.

Ο 37άχρονος πιλότος της Scuderia έκανε ό,τι μπορούσε για να περάσει, στο τέλος όμως δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Φερστάπεν.

Στην τρίτη θέση, και μόλις 5,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, τερμάτισε η δεύτερη Ferrari του Φέτελ, ο οποίος απέκρουε με επιτυχία τις προσπάθειες του Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη δεύτερη Red Bull να περάσει, μέχρι το σημείο που το πίσω αριστερό λάστιχο του Αυστραλού παρέδωσε το πνεύμα ένα γύρο πριν το τέλος. Ο Ρικιάρντο παρ’όλα αυτά κράτησε την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

Η συναρπαστική αυτή μάχη για τις πρώτες θέσεις, συνέβη μετά την σύγκρουση που είχαν μεταξύ τους οι δύοπιλότοι της Mercedes, μόλις στον 1ο γύρο του αγώνα, σε ένα περιστατικό που ακόμα ερευνάται από τους αγωνοδίκες.

Στην πέμπτη θέση του Grand Prix της Βαρκελώνης, τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Williams, ακολουθούμενος από την Toro Rosso του τοπικού Κάρλος Σάινθ, και την Force India του Σέρχιο Πέρες. Την δεκάδα συμπλήρωσαν η δεύτερη Williams του Φελίπε Μάσα, η McLaren του Τζένσον Μπάτον και η δεύτερη Toro Rosso του Ντανιίλ Κβίατ. Με εξαίρεση τις δύο Mercedes, μόλις τρία μονοθέσια εγκατέλειψαν τον αγώνα λόγω μηχανικών βλαβών, με ένα από αυτά να είναι η McLaren του τοπικού Αλόνσο, προς απογοήτευση των χιλιάδων οπαδών του.

Επόμενο ραντεβού των 22 μονομάχων της F1, στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό στις 29 Μαϊου.

The post Grand Prix Βαρκελώνης: Ο Φερστάπεν γράφει ιστορία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα