Kάλεσμα της A.Δ.E.Δ.Y. για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

17:54 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με οργανωτική εγκύκλιο προς τις Ομοσπονδίες – μέλη της και τα νομαρχιακά της τμήματα, η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, καλεί σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας

νέας αγωνιστικής πορείας των συνδικάτων, με στόχο αφενός μεν την απόκρουση της νέας μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης, αφετέρου δε την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε να είναι ικανό να εμπνεύσει όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων και ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων και να συμβάλλει στην πάλη για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και τη διεθνή καπιταλιστική επιτροπεία».

Οι κινητοποίησεις στις οποίες καλεί η ΑΔΕΔΥ είναι η Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη, ώρα 6:00μμ στο άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8:00πμ το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (Κωνσταντινουπόλεως 49).

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να καλύψει το κόστος των λεωφορείων για τη μετακίνηση των διαδηλωτών, τα οποία θα αναχωρήσουν το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8:30πμ από την Πλατεία Συντάγματος και καλούνται οι ομοσπονδίες και τα σωματεία να κάνουν γνωστό τον αριθμό των εργαζομένουν που θα μετακινηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα