Local Short Film Festival #5 στον Πολυχώρο WE

13:05 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Local Short Film Festival #5 σας προσκαλεί στον Πολυχώρο WE την Πέμπτη 18 Μαίου.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερους σκηνοθέτες και δημιουργούς και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας στην πόλη που αγαπάει το σινεμά και το έχει έμπρακτα αποδείξει. Η επιλογή των ταινιών που προβάλλονται γίνονται με γνώμονα το αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα,

τη σύγχρονη ματιά και τεχνική.

Σε κάθε Φεστιβάλ προβάλλονται οκτώ ταινίες και το κοινό στο τέλος έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την ταινία που ξεχώρισε δίνοντας στον δημιουργό το βραβείο κοινού.

Τις προβολές τις έχουν παρακολουθήσει 2,000 άτομα από την έναρξη του έως σήμερα.

Τις κινηματογραφικές βραδιές του Εξώστη τις πλαισιώνει η Fischer Beer!

Οι ταινίες που θα προβληθούν και τα bios των σκηνοθετών:

Disclosure – Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος (5’)

Πώς θα ήταν να ξυπνούσατε σε γνώριμα μέρη, με γνώριμα πρόσωπα και όμως όλα να σας ήταν άγνωστα; Μια σουρεαλιστική ματιά στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος σπουδάζει στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο τμήμα Κινηματογράφου. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, κάποιες από τις οποίες έχουν αναγνωρισθεί από φεστιβάλ. Επίσης έχει ασχοληθεί με promotional video και μουσικά video clip. Έχει δημιουργήσει την δική του κινηματογραφική ομάδα και τώρα ετοιμάζουν την καινούργια παραγωγή τους.

Each Other – Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου-Τζαρίδου (18’)

Η Άννα είναι λίγο μεγάλη για να μένει ακόμα με τη μαμά της. Έχει μεγαλώσει κάπως για να έχει ακόμα κοριτσίστικες φαντασιώσεις. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να ωριμάσει και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα;

Η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου Τζαρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2013 τελειώσε το Master of Arts της στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Northern Film School στο Leeds της Αγγλίας. Αυτή τη στιγμή διδάσκει υποκριτική κινηματογράφου σε δημόσιο ΙΕΚ και παράλληλα ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το μοντάζ βίντεο.

Εσύ – Srdjan Milosavljevic (13’)

Μια ηθοποιός ετοιμάζει μονόλογο για την επερχόμενη οντισιόν. Όταν η ζωή της ξαφνικά αλλάζει, πως αντιδρά;

Ο Σέρτζιαν Μιλοσάβλιεβιτς κατάγεται από τη Σερβία και ζει στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με φωτογραφία, βίντεο, μοντάζ, τρισδιάστατα γραφικά και ειδικά εφέ ταινιών, ενώ πιο πρόσφατα με ταινίες μικρού μήκους και μουσικά βίντεο κλιπ. Μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων σκηνοθεσίας, το 2015 ίδρυσε τη δικιά του εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών “GSI Productions”, μέσω της οποίας έχει σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, “Τα Πνεύματα”.

Ευλάβεια – Δημήτρης Βαβάτσης (15’)

Ένας δικαστικός και ένας ιερέας παίζουν ένα σαδιστικό παιχνίδι με θύμα έναν ζωντανό άνθρωπο. Ένα μακάβριο παιχνίδι σφαγής και τρόμου ξεκινά.

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στη σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας (Ευλάβεια, Bloody Lady, Σαρκοβόρος, Eye Candy) με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και διακρίσεις. Επίσης έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, βίντεο κλιπ, τηλεοπτικά σποτ και τρέιλερ για παραστάσεις. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη σε δύο μεγάλου μήκους ταινίες και σε πάνω από δέκα μικρού μήκους. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγής σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και σε διάφορες ειδικότητες σε μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες.

Ο Περίπατος – Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλιδη (19’)

Σε μια δυστοπική μεταπολεμική χώρα, η δημόσια εκπαίδευση έχει καταρρεύσει. Στην προσπάθεια του να ανασυνταχθεί, το κράτος παρέχει επιλεκτικά τη μόρφωση στους εκπροσώπους της κάποτε μαθητικής κοινότητας. Ένα ψυχολογικό πείραμα με το όνομα Περίπατος, καθορίζει τους λίγους που θα έχουν πρόσβαση στη γνώση. Πέντε μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύστημα. Νικητής θα είναι μόνο ένας.

Η κινηματογραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συμπληρώνει δυο χρόνια δημιουργικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια του εργαστηρίου, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη θεωρία του κινηματογράφου, τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας καθώς και των ειδικοτήτων. Ο “Περίπατος” είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας της ομάδας με σημαντικές διακρίσεις. Η ταινία απέσπασε το 1ο Βραβείο στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης (2016), το Βραβείο Καλύτερης Μαθητικής Ταινίας στον Διεθνή Διαγωνισμό “Ένας Πλανήτης μια Ευκαιρία” (2016) καθώς και τιμητική Διάκριση στα MEDEA AWARDS 2017, ως ένας από τα καλύτερα εκπαιδευτικά project παγκοσμίως. H δεύτερη ταινία της ομάδα με τίτλο “MUTE” κατέλαβε τη 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης (2017). Η ομάδα έχει επίσης δημιουργήσει τα βραβευμένα μαθητικά ντοκιμαντέρ “Δε ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ” και “ Η Σφαγή των Προξένων”. Οι επιτυχίες της ομάδας έχουν προβληθεί από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τέλος, οι μαθητές του εργαστηρίου πρωταγωνίστησαν στο επίσημο διαφημιστικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, με Πανελλαδική τηλεοπτική μετάδοση.

Ο Πρίγκιπας του Λόφου – Πάρης Γρηγοράκης (28’)

Όταν ο Αλέξανδρος βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής του και οι προσπάθειες του να βρει δουλειά αποτυγχάνουν, κλείνεται τελικά στον εαυτό του. Ο Μάρκος όμως θα του δείξει ξανά να βλέπει τον κόσμο γύρω του όπως τον βλέπει ένα παιδί, γεμάτο φαντασία.

Ο Πάρης Γρηγοράκης γεννήθηκε το 1987 στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011, με ειδίκευση στη σκηνοθεσία. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλές ταινίες μικρού μήκους και μερικά μουσικά βίντεο κλιπ και έχει συν-σκηνοθετήσει μια ταινία μεγάλου μήκους.

Τοίχος – Μark Sargent, Μαγια Τσαμπρού, Χάρης Τσαμπάς (13’)

Παρασκευή απόγευμα. Εννέα άνθρωποι μπροστά από ένα τοίχος. Περιμένουν. Ποιος δικαιούται να δει;

Από μια κορυφή του λόφου πάνω από τη Λακωνία, το έργο του Τείχους άρχισε να συγκεντρώνει μέλη καθώς στρεφόταν προς την πόλη. Προικισμένο με ενθουσιώδεις συνεργασίες από μυριάδες πηγές σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεμάτοι από την αβεβαιότητα της επιβαλλόμενης οικονομικής ύφεσης και τελικά αναζωογονημένοι από μια έντονη συλλογική ενέργεια, ζητάμε από όλους να απολαύσουν τη σύντομη κωμωδία μας για τον άνθρωπο και τον πλούτο.

#NotAlone – Δημήτρης Τσακαλέας, Σωτήρης Πετρίδης (5’)

Μια έφηβη κοπέλα βγάζει selfie και την ανεβάζει στα social media, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί πως δεν είναι μόνη της. Μία υπερφυσική δύναμη ξυπνάει μέσα από ένα καταραμένο hashtag.

Ο Σωτήρης Πετρίδης είναι υπ. Διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ ασχολείται συστηματικά με το σενάριο και την παραγωγή ταινιών. Οι προηγούμενες ταινίες του ως σεναριογράφος/παραγωγός έχουν προβληθεί σε πάνω από 100 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ταινίες του προβλήθηκαν στο Comic-Con International του San Diego.

Ο Δημήτρης Τσακαλέας φοιτά στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ είναι κάτοχος του Filmmaking Certificate από το London Film Academy (Short Courses). Έχει εργαστεί ως παραγωγός σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν ταξιδέψει και βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Το 2016 ήταν ένας από τους επιλεγόμενους συμμετέχοντες για το Sarajevo Talents που διοργανώνει το φεστιβάλ του Sarajevo σε συνεργασία με το φεστιβάλ Βερολίνου.

Πέμπτη 18 Μαίου
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ
με την υποστήριξη του Amagi.gr & Beater.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα