MotoGP Styria: Μικτές συνθήκες και εκπλήξεις την Παρασκευή

20:33 6/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ελεύθερες δοκιμές για τον 1ο από τους 2 συνεχόμενους αγώνες στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ξεκίνησαν σε στεγνή πίστα. Μετά από διάλλειμα 5 εβδομάδων από τους αγώνες, οι αναβάτες μπήκαν κεφάτοι ενώ υπήρχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για 2 επιστροφές, του Dani Pedrosa με την KTM ως έκτακτη συμμετοχή και του Cal Crutchlow με την Petronas Yamaha

ως αντικαταστάτη του τραυματία Franco Morbidelli. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του 1ου σκέλους στην κορυφή ήταν ο Joan Mir με τη Suzuki χωρίς μάλιστα να δοκιμάσει και το νέο σύστημα ρύθμισης της πίσω ανάρτησης, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει το Σάββατο. Γρήγοροι ήταν επίσης και οι Aleix Espargaro και Fabio Quartararo σε μια πίστα που η Yamaha δε βολεύεται ιδιαίτερα. Τελικά, την έκπληξη έκανε στο τέλος ο Takaaki Nakagami ο οποίος ολοκλήρωσε στην κορυφή με έναν εξαιρετικό χρόνο αφήνοντας 76 χιλιοστά πίσω του τον Joan Mir.

Τόσο οι δύο πρώτοι όσο και μερικοί ακόμα αναβάτες, έβαλαν καινούρια λάστιχα στα τελευταία λεπτά, κάτι που δε συνηθίζεται στο 1ο σκέλος αλλά με το φόβο της βροχής για τη συνέχεια, ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Ο Aleix Espargaro έφερε την Aprilia στην 3η θέση και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με κάποια νέα εξαρτήματα που του έδωσε η ομάδα, τα οποία είχε δοκιμάσει νωρίτερα ο Andrea Dovizioso. Ο Alex Rins άργησε να βρει τοι ρυθμό του αλλά ολοκλήρωσε τελικά στην 4η θέση μπροστά από τον Pol Espargaro με τη Honda. Ο Marc Marquez παρότι κινήθηκε γρήγορα στη μεγαλύτερη διάρκεια του σκέλους, αρκέστηκε στην 6η θέση και ήταν η 3η ταχύτερη Honda. Στις θέσεις 7 και 8 ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Yamaha.

Η Ducati, σε μια πίστα που της ταιριάζει πολύ και έχει εξαιρετικά στατιστικά, είδε τον Zarco με τη μοτοσυκλέτα της Pramac μόλις στην 9η θέση και τον Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati στη 10η. Εντυπωσιακός ο Dani Pedrosa που μετά από 3 χρόνια απουσίας από τους αγώνες και εκτελώντας χρέη δοκιμαστή για την KTM, ήταν ο ταχύτερος ανάμεσα σε όλες τις μοτοσυκλέτες του Αυστριακού εργοστασίου, στην 11η θέση. Αντίθετα, ο Cal Crutchow δε μπόρεσε να βρει το ρυθμό του και περιορίστηκε στην τελευταία θέση.

Στο 2ο σκέλος ήρθε πράγματι η βροχή. Οι αναβάτες στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί και δε μπήκαν στην πίστα, στη συνέχεια όμως συμπλήρωσαν αρκετούς γύρους. Ο Miguel Oliveira είχε πτώση πριν συμπληρώσει γύρο και δε συμμετείχε στη συνέχεια του σκέλους. Ο Lorenzo Savadori με την Aprilia έχει δείξει τις ικανότητες του στο βρεγμένο και το επανέλαβε κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 1:31:304. Ο Johann Zarco τον πλησίασε στο 1,5 δέκατο καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Joan Mir που έδειξε δυνατός τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Η κατάταξη είχε σημαντικές διαφορές σε σχέση με το στεγνό πρώτο σκέλος. Ο Francesco Bagnaia από τη 12η θέση ανέβηκε στην 4η, ο Iker Lecuona από την 20η θέση στο στεγνό ανέβηκε στην 8η ενώ ο Quartararo υποχώρησε από την 8η στη 15η και ο Dani Pedrosa από την 11η στην 21η. Μένει να δούμε αν το 3ο σκέλος δοκιμών το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί σε στεγνή πίστα ή αν η κατάταξη του 1ου σκέλους της Παρασκευής θα δώσει την πρόκριση για το Q2.

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα της Παρασκευής

sports.ert.gr.



Το άρθρο MotoGP Styria: Μικτές συνθήκες και εκπλήξεις την Παρασκευή εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα