Nέα παρέμβαση κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

15:04 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ενυπόγραφη επιστολή τους προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αθηναίων, κάτοικοι που συμμετέχουν στην «επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή», ζητούν την υπεράσπιση του χώρου.

Το ζήτημα που τους απασχολεί, είναι ότι η προοπτική κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού και άλλων παράπλευρων έργων, που όπως αναφέρουν θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στο περιβάλλον.

Το αναλυτικό κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Κυρίες & κύριοι,
όλοι αναγνωρίζουμε τα τεράστια οφέλη

που θα υπάρξουν για όλους τους Αθηναίους, αν αυτός ο τελευταίος μεγάλος αδόμητος χώρος, ανάσα ζωής για την πυκνοδομημένη Αθήνα, αξιοποιηθεί στο σύνολό του ως Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου.

Η Πολιτεία (μετά από μακρόχρονους αγώνες των κατοίκων) με την κείμενη νομοθεσία (ν.732/77, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας ν.4277/14, ΠΔ 187/Δ/2011), έχει χαρακτηρίσει και θεσμοθετήσει το χώρο ως Πάρκο υψηλού πρασίνου, αναψυχής και ήπιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με ομόφωνες αποφάσεις του (522/6-3-2014 και 686/25-6-2015) εκφράζει τη βούλησή του για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η σχεδιαζόμενη κατασκευή του τεράστιου γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον πυρήνα του Πάρκου, εντός της Β ζώνης προστασίας του Υμηττού, μαζί με τα άλλα έργα, τα οποία σίγουρα θα το συνοδεύουν (εμπορικά κέντρα, γκαράζ κλπ.), θα αποκόψει την επικοινωνία της πόλης (φυσική και οπτική) από τον ορεινό όγκο του Υμηττού, θα υποβαθμίσει τις υπώρειες του και τις προστατευόμενες δασικές εκτάσεις, θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου καθώς και την κοίτη του ποταμού Ιλισού, θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα, συρρικνώσει και κατακερματίσει την περιοχή, αποτρέποντας μια για πάντα τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αναψυχής, περιπάτου, υψηλού και πυκνού πρασίνου.

Μπροστά στους διαφαινόμενους κινδύνους, ζητούμε να αποφασίσετε:
1. Την απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει οι όμοροι Δήμοι Παπάγου-Χολαργού, Ζωγράφου) καθώς και δεκάδες φορείς επιστημόνων, κατοίκων, εργαζομένων.
2. Την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (522/6-5-2014, 686/25-6-2015).
Άμεσα να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα παρακολουθεί την υλοποίηση των αποφάσεων (Πρόταση 15η της απόφασης 522/6-5-2014 η οποία επι-καιροποιήθηκε με την απόφαση 686/25-6-2015).

Keywords
Τυχαία Θέματα