Red Bull: «Πιστεύαμε ότι η στρατηγική των 3 πιτ στοπ θα βοηθούσε τον Ρικιάρντο»

16:28 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την απόφαση της Red Bull να βάλει τρεις φορές στα πιτ τον Ντανιέλ Ρικιάρντο στον αγώνα της Ισπανίας, μίλησε ο αγωνιστικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, τονίζοντας ότι η ομάδα πίστευε πως η στρατηγική αυτή θα τον οδηγούσε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ωστόσο η στρατηγική δεν τους απέδωσε, με τον έτερο πιλότο της ομάδας, Μαξ Φερστάππεν, να ανεβαίνει τελικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, και τον Αυστραλό να

αρκείται στην τέταρτη θέση.

«Πιστεύαμε πως το μονοθέσιο με τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τη νίκη ήταν του Ρικιάρντο. Όταν ο Φέτελ προσπέρασε τον Σάινθ και βρέθηκε πρώτος με ελεύθερο πεδίο μπροστά του, κινούνταν σε ρυθμό ταχύτερο από τον δικό μας. Ο προφανής τρόπος με τον οποίο θα μας προσπερνούσε ήταν μέσω ενός τρίτου πιτ στοπ», δήλωσε ο Χόρνερ.

«Έπρεπε λοιπόν να κυνηγήσουμε με κάποιον τρόπο τον Φέτελ με κάποιο από τα μονοθέσιά μας. Επιλέξαμε του Ρικιάρντο ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κορυφή, γι’ αυτό και τον βάλαμε για τρίτη φορά στα πιτ».

«Την ίδια στρατηγική είχε ακολουθήσει η Ferrari με τον Φέτελ, ο οποίος μπήκε πολύ νωρίς για το τρίτο του πιτ στοπ προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Το λογικό για εμάς ήταν να βάλουμε 5-6 γύρους μετά τον Ρικιάρντο, ο οποίος θα είχε πιο φρέσκα ελαστικά στο υπόλοιπο του αγώνα» ανέφερε.

Νωρίτερα ο Αυστραλός πιλότος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αποφάσεις της ομάδας του, καθώς όπως ο ίδιος τόνισε του στέρησαν τη νίκη στο ισπανικό Grand Prix.

Πηγή: Motorsport.com

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Red Bull: «Πιστεύαμε ότι η στρατηγική των 3 πιτ στοπ θα βοηθούσε τον Ρικιάρντο» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα