Αντώνης Σαμαράς: Στόχος μου η έξοδος απο το μνημόνιο

08:48 21/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ


Tην πορεία εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο παρουσίασε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεπεράσει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις
και χωρίς παρεκκλίσεις, καθώς όπως είπε, στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη.

Εδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η χώρα παρουσίασε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι με την επιστροφή του 70% του πλεονάσματος στην κοινωνία θα αποκασταθούν οι αδικίες. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά.

Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Με τις θυσίες του λαού συμμαζεύτηκε η κατάσταση διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου. Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη και σημείωσε ότι δεν υπάρχει γυρισμός σε κείνα που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν στο παρελθον.
Keywords
Τυχαία Θέματα