Αυτοκρατορίες των ζώων | Ξαναχτίζοντας μια αυτοκρατορία

15:04 17/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
| Ξαναχτίζοντας

Κύκνοι, Ελάφουροι του Δαυίδ, Χελώνες

Στην πορεία του καταγεγραμμένου χρόνου, πολλά είδη απειλήθηκαν με εξαφάνιση. Άλλοτε ισχυρές ζωικές αυτοκρατορίες, όπως οι δεινόσαυροι, αφανίστηκαν από τον πλανήτη. Άλλες, όμως, που κάποτε βρέθηκαν στο χείλος της εξαφάνισης, επέζησαν, ανέκαμψαν και ανέκτησαν μάλιστα τα βασίλειά τους.

Μετά από αιώνες κυνηγιού που τους απείλησε με εξαφάνιση, οι βουβόκυκνοι σήμερα ακμάζουν. Σήμερα είναι ένα προσεκτικά ελεγχόμενο είδος υπό την προστασία της ίδιας της Αυτής Μεγαλειοτάτης, της βασίλισσας της Αγγλίας.

Είτε τον θεωρούν ενοχλητικό εισβολέα είτε αναπόσπαστο εθνικό σύμβολο, ο βουβόκυκνος ξέρει να επιζεί.

Η βρετανική μοναρχία ευθύνεται και για την επιβίωση ακόμα ενός άλλοτε σπάνιου είδους. Στην Κίνα του 19ου αιώνα, είχε απομείνει μόνο ένα κοπάδι ενός ασυνήθιστου ελαφιού, γνωστού ως «μιλού». Όταν η πλημμύρα κατέστρεψε τα τείχη των αυτοκρατορικών κήπων, το ελάφι αφανίστηκε… Ευτυχώς, λίγα ζώα είχαν βγει λαθραία, κάποια χρόνια νωρίτερα. Ο δούκας του Μπέντφορντ τα πήρε υπό την προστασία του και τώρα, ο ελάφουρος του Δαυίδ επέζησε όχι μόνο στην αιχμαλωσία, αλλά χάρη στην αιχμαλωσία.

Οι χελώνες ζουν στη Γη επί εκατομμύρια χρόνια. Αλλά ο αριθμός τους μειώνεται. Στο Νέιπλς της Φλόριδας, η ανάπτυξη κοντεύει να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον του είδους. Τώρα με τη βοήθεια των οικολόγων, ένα τεχνητό καταφύγιο για τη χελώνα της Φλόριδας δημιουργήθηκε για να παρέχει στα ανθεκτικά αυτά τρωκτικά μια ευκαιρία να ξαναχτίσουν την αυτοκρατορία τους.

( Διαθέσιμο έως 24/08/2021 )



Το άρθρο Αυτοκρατορίες των ζώων | Ξαναχτίζοντας μια αυτοκρατορία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοκρατορίες, | Ξαναχτίζοντας,aftokratories, | xanachtizontas