Αλ. Τσίπρας: Επαναφέρουμε τη σταθερότητα – Σπουδαία ημέρα για το κοινοβούλιο (video)

17:03 8/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε βιώσιμη λύση για το χρέος, επαναφέρουμε τη σταθερότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων.

Ο

Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της εργασιακής νομιμότητας και κανονικότητας.

Ψηφίζεται η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους κ.ά. (live & video)

«Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 18,9%, αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο και θα αλλάξει την Ελλάδα.

«Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτοτεί τις δυνατότητες της χώρας να περάσει σε άλλη εποχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν θέλατε να συμμορφωθείτε με τις δικαστικές αποφάσεις, είναι κατανοητό ότι δεν υπήρξε δημοσιονομικός χώρος», τόνισε.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση αλλά είναι ηθική μας υποχρέωση όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποκαθιστούμε τις πληγές που δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, για όσα εκείνος ισχυρίστηκε με αφορμή τις αλλαγές στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για πολιτική παράδοξολογίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης και επιμένοντας στο πρόσωπο του κ. Βορίδη, τού συνέστησε να «πάρει μια τηλεοπτική εκπομπή όπου θα εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα καταργήσουν τα Χριστούγεννα» και καταλήγοντας σημείωσε: «Στερείστε στοιχειώδους σοβαρότητας, γίνεστε γραφικοί», δήλωσε για το αντίπαλο κόμμα ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα