Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές
Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι εγκλωβίστηκε σε μία λογική παρένθεσης, που γίνεται πλέον – όπως είπε- γραφική. Επανέλαβε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη ρύθμιση του χρέους και έστειλε μήνυμα ότι κομβικό
«Χαίρομαι που μετά από 5 χρόνια υπάρχει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς οι προηγούμενοι κρύβονταν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην πρώτη ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο της συνέντευξης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα, λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να στηρίξει τη χώρα ζητούσε εκλογές, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση. «Τις μέρες εκείνες που το ΔΝΤ ζητούσε αίμα ο κ. Μητσοτάκης αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια αδιαφορούσε απολύτως, ζητούσε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ζητά τίποτα άλλο από εκλογές και τόνισε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη απο εκλογές, αλλά από σταθερότητα. «Η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια ευρεία ασταθή περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε τι θα κερδίσει η χώρα με την επίσπευση των εκλογών και τι αν ακολουθήσουμε την έξοδο από την κρίση με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
«Έχουμε στόχο και σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα» επισήμανε και σημείωσε: «Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη μεγάλη το 2017. Το αν θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά την έχουμε απέναντι».
Σε ερώτηση για το εάν βρίσκεται κοντά στο να φορέσει γραβάτα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις, αναφερόμενος και στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup. «Δεν παντρεύτηκα για να μην βάλω στο γάμο μου, γραβάτα ωστόσο όταν θα υπάρξει ένα χαρμόσυνο γεγονός θα τη φορέσω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους.
Όπως είπε η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους είναι προϋπόθεση για την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ωστόσο διαρκής αντιπαράθεση ΔΝΤ – ευρωπαϊκών θεσμών δημιουργεί συνθήκες αναβλητικότητας, ωστόσο η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Το ζήτημα του χρέους δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι τριμερές και αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως φυσικά η άποψη της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν είναι και η μόνη.
Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, επισήμανε πως το ζήτημα του χρέους «είναι πρόβλημα που έχει διεθνή διάσταση, διότι η λύση στο πρόβλημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που με τη σειρά της καθορίζει τη διεθνή οικονομία» και ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης με τη Γερμανία.
Η Γερμανία έχει μια λογική ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται, πρόσθεσε και σημείωσε: «Εμείς τους τηρούμε, αλλά πρέπει και οι εταίροι μας, αυτό θα πούμε στους Γερμανούς».
Από την πλευρά μας, υπογράμμισε, οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε προχωρήσει είναι μια ευχάριστη έκπληξη και τόνισε πως η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε ήταν το 75% του προγράμματος. «Δεν έχουμε λάβει καρπούς ακόμα εξαιτίας της αντιπαράθεσης Γερμανίας – ΔΝΤ», ανέφερε και σημείωσε πως δεν πρέπει οι πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα να αποτελέσουν τροχοπέδη για αλλαγές που χρειάζεται η Ευρώπη.
Ερωτηθείς για τους στόχους σε σχέση με τα πλεονάσματα ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι το 2018 ισχύει ότι επετεύχθη στη διαπραγμάτευση τον περασμένο Ιούνιο, από το 2018 και μετά, το τι θα συμβεί συναρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τη συμφωνία για το χρέος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Το να πέσουν τα πλεονάσματα είναι εφικτό, ένας στόχος που θα διεκδικήσουμε και θα καταφέρουμε», επισήμανε.
«Αν από το ’18 και μετά έχουμε τη δυνατότητα για μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε ένα δημοσιονομικό χώρο 3 δισ. ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως: «Σε δυο χρόνια θα έρθω στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός και θα εξηγήσω πού θα πάνε». Διευκρίνισε, ότι στόχος είναι κυρίως να ελαφρυνθούν τα φορολογικά βάρη στην επιχειρηματικότητα, στη φορολογία ακινήτων, σταδιακά με έναν πιο δίκαιο φόρο ακίνητης περιουσίας, η στήριξη των πιο αδύναμων καθώς και της Παιδείας και της Υγείας. «Ήδη σε αυτά τα θέματα, έχουμε καταφέρει θαύματα. Στα δύσκολα έχουμε δώσει εξετάσεις», είπε.
Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως τα έσοδα πάνε καλά παρά τις Κασσάνδρες και πως αν «θα υπάρξουν ελαφρύνσεις σε αυτό το διάστημα θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης και την πορεία των εσόδων».
«Μέσα στο ’17 σχεδιάζουμε τη διεύρυνση των απαλλαγών. Ο ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, για εισόδημα ως 9.000 ευρώ και για μέχρι 150 τ.μ. με αντικειμενική 250.000, αφορά 1 εκατ. ανθρώπους, έχουν απαλλαγή 50%. Αυτό αν έχουμε τη δυνατότητα θα το κάνουμε 100%» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ για το 30% των πολιτών μένει το ίδιο, για το 37% λιγότερο, για το 25% η επιβάρυνση θα είναι ως 10 ευρώ και υπάρχει και ένα 8% που επιβαρύνεται. Επανακαθορίστηκε ο ΕΝΦΙΑ γιατί θέλαμε να ελαφρύνουμε τους μη έχοντες».
Αναφερόμενος στη φοροφυγάδες, σημείωσε πως αν πλήρωναν θα είχαμε τη δυνατότητα για περαιτέρω ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε πως η κυβέρνηση χρειάζεται στο πλευρό της και τους κοινωνικούς εταίρους. Επισήμανε πως από τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα άλλο κλίμα στην ΕΕ, σημειώνοντας πως το στερεότυπο ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν, είναι τεμπέληδες, δεν πληρώνουν, άλλαξε και τόνισε πως τώρα αναδείχθηκε μια άλλη εικόνα, ενός λαού που πληρώνει άδικα τα σπασμένα των κυβερνήσεών του. Τώρα έχουμε τον Τσακαλώτο, είμαι αισιόδοξος, συμπλήρωσε.
Σημείωσε πως «έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση των βημάτων που πρέπει να γίνουν για την υποδόση των 1,8 δισ. ευρώ», αλλά είναι κατά το πλείστον τεχνικού τύπου ζητήματα, συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε πως είναι τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα που εκκρεμούν και εξέφρασε τη βούληση «να τρέξουμε, να επιταχύνουμε, να τελειώσουμε τη διαδικασία υλοποίησης των συμφωνηθέντων».
Φυσικά υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά ζητήματα, που σύμμαχό μας έχουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προσέθεσε και επισήμανε: «Πίσω από αυτό δεν μπορούμε να πάμε. Η συζήτηση γίνεται όχι μόνο σε επίπεδο θεσμών και Ελλάδας, αλλά και σε διευρωπαϊκό επίπεδο, και εκεί θα υπάρξει η χρυσή τομή για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για να προχωρήσουμε. Κάθε αξιολόγηση από εδώ και στο εξής θα είναι πιο εύκολη από την προηγούμενη. Αλλά δεν εφησυχάζουμε».
Όσον αφορά την καθυστέρηση στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές, η καθυστέρηση οφείλεται από την πλευρά των θεσμών, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Η εικόνα είναι αντίστροφη με εκείνη που υπήρχε με άλλες κυβερνήσεις σε σχέση με θεσμούς. Τώρα εμείς πιέζουμε. Και γι’ αυτό, και για το αναπτυξιακό ταμείο, και για το νομοσχέδιο που αφορά την εθελοντική δήλωση εισοδημάτων».
Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για τον αγωγό ΤΑP. «Διεκδικούμε μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάσταση ενεργειακή πολιτική η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με τον ΤΑP, που αφορά στη νότια διέλευση αερίου προς την Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε πως «εργαστήκαμε προκειμένου να ξεφύγουμε από μια λογική εκποίησης και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον» και κατέστησε σαφές πως «θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία».
Τα έσοδα θα πάνε στον κουβά του χρέους, δυστυχώς, όμως έχουμε δουλέψει πολύ για τις αναπτυξιακές επενδύσεις, προσέθεσε τόνισε πως οι κατευθύνσεις που δίνουμε και η δουλειά που κάναμε είναι να φέρουμε υψηλό τίμημα στις επενδύσεις. «Αυτό καταφέραμε στην περίπτωση της COSCO, του Ελληνικού, αυτό θέλουμε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε όσες είναι να γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας» υπογράμμισε.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός ανασχηματισμού, με αφορμή δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι δεν θέλει να μετακινηθεί ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται. «Εάν θα δείτε τον κ. Παππά, να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός εάν θα αλλάξει υπουργείο» απάντησε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα μεγάλο συνέδριο και εκεί θα ανοίξει ένα δημόσιο διάλογο όπου θα κριθεί και το κυβερνητικό έργο.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια διαδικασία μετάβασης, που μετά τη μεταρρύθμιση ξαναβάζει σε ράγες το σύστημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Είπε ότι το πάγωμα των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, θα δώσει ανάσα στα ταμεία και σημείωσε ότι δεν διαγράφονται οι οφειλές, αλλά πρέπει να γίνει μια ρύθμιση για εκείνους τους ασφαλισμένους ώστε να μην μένουν χωρίς φορολογική ενημερότητα.
Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις μειώσεις των συντάξεων, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις. «Το 90% των συνταξιούχων δεν είδαν μειώσεις, το λέγαμε ήδη από πέρυσι» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «το καταφέραμε παρά τις επικρίσεις και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.
Για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που δημιούργησε τρομοκρατική ατμόσφαιρα και τόνισε ότι στην πραγματικότητα μόνο το 5% είδαν μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές, ενώ ένα 10% είδε μικρή μείωση. «Είδαμε πρωτοσέλιδα γι’ αυτό το 5% και όχι για το υπόλοιπο 95%», είπε.
Ερωτηθείς για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2009 ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια διαμάχη που αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πήγε σε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει περιθώρια να αμφισβητήσει και πολλά. Ωστόσο, όπως είπε, «η έρευνα για το τι συνέβη θα φτάσει σε βάθος, θα υπάρξει φως» και συμπλήρωσε πως αυτό το ζήτημα δεν αφορά τη συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ψάξει όλα τα στοιχεία για να δούμε τι έγινε τότε και τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν ζητούν να μην ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη τι έγινε με τα στοιχεία». Προσέθεσε πως «μου προξένησε εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου έσπευσε να θέσει ζήτημα ότι εάν συνεχιστεί η έρευνα τότε η χώρα δεν θα πάρει αυτά που μπορεί για το χρέος».
Απαντώντας σε ερώτηση για την προσφυγική κρίση χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Τουρκία δύσκολη και είπε πως η Γερμανίδα καγκελάριος κράτησε σωστή στάση απέναντι σε μια Ευρώπη που μονομερώς έκλεινε τα σύνορά της. «Πιστέψαμε ότι η λύση θα ερχόταν σε συνεργασία με τους γείτονες μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Τουρκία σε μεγάλο βαθμό τήρησε τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου δημιουργεί μια συμφόρηση στα κέντρα υποδοχής, και κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιταχύνουν και οι ίδιοι τις διαδικασίες που τους αφορούν.
Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια για τους δημάρχους, το στρατό, την αστυνομία και όλους τους πολίτες που βοηθούν στην προσπάθεια για την υποδοχή των προσφύγων και που δείχνουν προς τα έξω το καλό πρόσωπο της Ελλάδας.
Για τις τηλεοπτικές άδειες : Το τζάμπα πέθανε
Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερωτήσεις και από δημοσιογράφους του Alpha και του Star, κανάλια που δεν εξασφάλισαν την απαραίτητη άδεια εκπομπής.
Η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για κάθε εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», για τον οποίο, όπως είπε, δεν έκλεισε από τον διαγωνισμό αλλά από τους μετόχους που δεν έκαναν κινήσεις, ούτε για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι ορισμένοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους.
Δεν μπορούν να κρατούνται όμηροι οι εργαζόμενοι από κάποιους που νομίζουν πως μπορούν να εκπέμπουν χωρίς άδεια και να μην πληρώνουν, σημείωσε. «Το τζάμπα πέθανε, το νταβατζιλίκι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια έχανε σημαντικά έσοδα, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και υπενθύμισε πως η αδειοδότηση ήταν μνημονιακή δέσμευση από το 2ο μνημόνιο.
«Οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά δεν αφορά μόνο μια μερίδα εργαζομένων, αφορά το 1,5 εκατ. σχεδόν ανέργους που έχουμε παραλάβει. Το λέω με ειλικρίνεια. Δεν κλείνει τους σταθμούς σας – αν κλείσουν- ο αριθμός των αδειών, είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σας δεν μπήκαν στον διαγωνισμό. Όσοι θελήσανε μπήκανε στο διαγωνισμό και έκαναν προσφορές» τόνισε για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Έγινε με τον πιο αδιάβλητο τρόπο. Είχε τα καλά του, είχε και τα προβλήματά του, αλλά ήταν αδιάβλητος, δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Κινηθήκαμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Και είμαστε μπροστά στο σημαντικό πρόβλημα των εργαζομένων, αλλά δεν είναι σημαντικότερο από εκείνο χιλιάδων άλλων εργαζόμενων. Ο νόμος για τα ΜΜΕ που ψηφίστηκε καθορίζει οι θέσεις εργασίας στα μέσα από εδώ και πέρα να είναι αξιοπρεπείς».
Ξεκαθάρισε πως μόνος γνώμονας ήταν η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του συμφέροντος των εργαζομένων, που δεν ταυτίζονται, όπως είπε, με εκείνα των εργοδοτών.
Θα δώσουμε χρήματα για να μη χαθούν θέσεις εργασίας, κατέστησε σαφές και υπογράμμισε πως «δεν γίνεται όμως να μην προχωρήσουμε στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, κάτι που ήταν και δέσμευση μας χρόνια τώρα».
Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα μπουν στα δημόσια ταμεία σε 3 δόσεις, είπε ο πρωθυπουργός που μάλιστα τα χαρακτήρισε και απρόσμενα έσοδα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση και θα έχουμε τη δυνατότητα να διανεμηθούν σε έκτακτες δράσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως ιδρύθηκε ίδρυμα καινοτομίας που θα έχει κουμπαρά 240 εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η έρευνα και η τεχνολογία για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα.
«Δεν είναι ποσοτικό μονό το ζήτημα των αδειών και δεν ισχυρίζομαι ότι τελειώσαμε εδώ με τη διαμόρφωση των κανόνων. Είναι αστείο κάποιοι να λένε ότι θέλουμε να στήσουμε μια νέα διαπλοκή» δήλωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Ποια κυβέρνηση είχε το σθένος να πάει κόντρα σε μία από τις κορυφές του τριγώνου της αμαρτίας; Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά το σύστημα αυτό ήταν. ΜΜΕ με θαλασσοδάνεια, τραπεζίτες που έδιναν τη δυνατότητα για θαλασσοδάνεια και ένα πολιτικό σύστημα που έκανε τα στραβά μάτια για να στηρίζεται από τα ΜΜΕ».
«Πίστευα ότι θα έχω σύμμαχο τον κ. Μητσοτάκη γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος. Μπλόκαρε το ΕΣΡ για να στηρίζει αυτούς που νόμιζαν ότι ήταν πάνω από τον νόμο. Δε θέλουμε να μας λιβανίζουν τα ΜΜΕ, θέλουμε να είναι αντικειμενική η ενημέρωση» προσέθεσε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να σταματήσει να λέει αλλοπρόσαλλα πράγματα, να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, να παραδεχθεί ότι έχει άδικο και να πάμε μαζί στον ορισμό του ΕΣΡ, κάτι που θα βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο και στους 4 νομίμους σταθμούς».
Σχολιάζοντας εξάλλου τη σημερινή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε ότι «Αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο στις τηλεοπτικές άδειες, κάπου πρέπει να τον εφαρμόσει», υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησης σε θέματα ασφαλείας, υπενθύμισε την τεράστια επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια με την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών και σημείωσε: «Καταλαβαίνω ότι και ο κ. Μητσοτάκης κάτι θα πρέπει να πει». Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει και κάτι άλλο να πει εκτός από συνθήματα, ευχαρίστως να τον ακούσουμε.
Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση:
Αλ. Τσίπρας: Πέντε βήματα για την έξοδο από την κρίση (video)Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση (video)- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δημοσιογράφος Alpha προς Τσίπρα: Σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε
- Οι εφιαλτικές διακοπές του 20χρονου Adrien στην Κρήτη – Επέστρεψε στην πατρίδα του “φυτό”
- Πάφος: Ένα με το ξύλο έγινε μεγάλο φίδι – Εσείς θα το βλέπατε;
- Μεγαλοβιομήχανος δώρισε έπαυλη 25 στρεμμάτων στην «Κιβωτό του Κόσμου»
- Αυτό είναι το βότανο που ενισχύει τη μνήμη
- Tσίπρας: Κάναμε τον Μαρινάκη να δώσει για τα κανάλια όσα για 5 Champions League
- Κάηκε αυτοκίνητο μέσα σε πυλωτή
- Το δώρο του Βασίλη Χατζηπαναγή στον Τσίπρα
- Δημοσιογράφος ALPΗA: Με απολύετε - Τσίπρας: Το νταβατζιλίκι τελείωσε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές
- Τις «μαγικές» του τρίπλες θυμάται στην ΕΤ1 ο Β. Χατζηπαναγής
- Συσκευή διαβάζει κλειστά βιβλία
- Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές (Live)
- «Οι εξαγωγές ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής οικονομίας»
- Syros GrEATings -Τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού της Σύρου
- Ασφαλιστικά ενήμερος όποιος πληρώνει τις νέες εισφορές από τον Ιανουάριο
- Χίος: Υπέκυψε η 64χρονη που είχε τραυματιστεί από τη φωτιά στη Σιδηρούντα
- Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση (video)
- 100 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία παρά τη συμφωνία εκεχειρίας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κένυα: Η αστυνομία σκότωσε τρεις γυναίκες, που θα πραγματοποιούσαν επίθεση αυτοκτονίας
- Ν. Παππάς: Προχωράμε στο μητρώο των online media
- Τραγωδία στην Αίγινα: Ο Κούγιας ζητάει άρση απορρήτου
- ΔΕΘ 2016: Δείγμα νέου ήθους η παρουσία Λεβέντη στην ομιλία Τσίπρα, λέει η Ένωση Κεντρώων
- Συνέπειες για τον ΟΑΣΘ αν αρνηθεί την πρόταση για την καταβολή των δεδουλευμένων, προαναγγέλλει ο Σπίρτζης
- Τρόμος στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου από την εμφάνιση,,,
- Μάνουελ Βαλς: Κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία
- Αμερικανική ανησυχία για την απομάκρυνση 24 δημάρχων στην Τουρκία
- Μπαγκλαντές: Αυτοκτόνησε ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στην Ντάκα
- Υπό έλεγχο πυρκαγιά κοντά στον Μαθιάτη