Αλεξανδρούπολη: «Από σημείο σε σημείο» η εκστρατεία ανάγνωσης –δημιουργικότητας της δημοτικής βιβλιοθήκης

10:58 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τριάντα εργαστήρια και θεματικές δράσεις που θα υλοποιηθούν έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017, ξεκινά η δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με τον τίτλο «Από σημείο σε σημείο».

Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 6 το απόγευμα , στο χώρο της Βιβλιοθήκης, ενώ μέσω της «εκστρατείας», μεταξύ άλλων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν σημεία αναφοράς της πόλης, όπως ο φάρος αλλά και να πραγματοποιήσουν ένα «εργαστηριακό» ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται

για μία κοινή δράση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα από τις 150 συνολικά βιβλιοθήκες που είναι στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ενώ οι εμψυχωτές των εργαστηρίων έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης. «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά ότι μία βιβλιοθήκη δεν είναι ένας αρχειακός χώρος αλλά ένα σημείο όπου μπορούν να μάθουν και να παίξουν με το βιβλίο» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η συντονίστρια του προγράμματος, Καίτη Μακρή.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα