Αλυκές Ελούντας και αυθαίρετες κατασκευές

08:23 8/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα της προστασίας των αλυκών της Ελούντας, επιδιώκει ο δήμος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Αντώνη Ζερβού.

Επισημαίνει όμως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι στην πρώτη αρχαιολογική ζώνη της περιοχής υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ιδιωτών επί του αιγιαλού, οι οποίες εδώ και 15 χρόνια έχει καταστεί αδύνατον να κατεδαφιστούν.
«Το γεγονός αυτό- τονίζει ο κ. Ζερβός- μας δίνει την δυνατότητα να συμπεράνουμε ότι η ανάδειξη του χώρου, δεν σχετίζεται μόνο με την βελτίωση των υποδομών, αλλά πρωτίστως με τον σεβασμό των διατάξεων και των

νόμων, καθώς το Ελληνικό δημόσιο, δυστυχώς, αδυνατεί να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, δίδοντας την δυνατότητα σε ιδιώτες να αυθαιρετούν και βυσσοδομούν σ’ ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο».
Καταλήγοντας ο κ. Ζερβός επισημαίνει: «Η βελτίωση των χώρων αυτών, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει έσοδα στο Υπουργείο Πολιτισμού, και θα συμβάλλει ουσιαστικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, με την παράλληλη θεαματική βελτίωση του περιβάλλοντος».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα