Αναταράξεις στις ευρωαγορές – «Στα άκρα» η σύγκρουση Ρώμης- Βρυξελλών (video)

13:31 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

αλΝέες αναταράξεις στις αγορές προκαλεί η αντιπαράθεση Ρώμης και Βρυξελλών, λόγω του προϋπολογισμού της Ιταλίας που απορρίφθηκε από την Κομισιόν. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχτηκαν για άλλη μια φορά μεγάλες πιέσεις. Ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από την πλευρά του κατήγγειλε ότι στόχος είναι η πτώση της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκα και Πέντε Αστέρων και αναφέρθηκε στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας. «Ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι

μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει», τόνισε και σημείωσε ότι με τις Ευρωεκλογές τις ερχόμενης άνοιξης θα γίνει «σεισμός κατά της λιτότητας» και «οι κανόνες θα αλλάξουν αμέσως, την επόμενη ημέρα».

Η προειδοποιητική επιστολή Ντομπρόσβκις- Μοσκοβισί «καταδικάζει» το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού ως μη αποδεκτό ως προς τους στόχους για το έλλειμμα.

Η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης οφείλει να μειώσει το έλλειμμα κατά 0,6 μονάδες το επόμενο έτος σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες των Βρυξελλών. Ωστόσο, η Ρώμη προτάσσει τις κοινωνικές δαπάνες βλέποντας να κλείνει η τρύπα το 2021.

Κι ενώ ο Ιταλός αντιπρόεδρος Λουίτζι Ντι Μάγιο, απειλούσε ότι «εάν προσπαθήσουν να κάνουν την Ιταλία Ελλάδα, η Ευρώπη θα καταρρεύσει εντός εξαμήνου» , ο έτερος αντιπρόεδρος Ματέο Σαλβίνι, δέχτηκε στη Ρώμη την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Agenzia ANSA: #Salvini con #LePen: 'Contro #Juncker e #moscovici che sono nemici Ue'.

tramite @GoogleNews

Keywords
Τυχαία Θέματα