Αναζητούν λύσεις για την σχολική κοινότητα

00:16 12/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών της Σάμου των οποίων οι σχολικές μονάδες που φοιτούσαν έχουν κριθεί ακατάλληλες. Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία της Περιφερειακή Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαρία Παπαδανιήλ, του Δημάρχου Αν. Σάμου, του Αντιπεριφερειάρχη, των διευθυντών των σχολείων, εκπαιδευτικών  συζητήθηκε και το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

εκπαίδευσης που συστεγάζονταν  καθώς το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο. Προς το παρόν οι υπηρεσίες της Δευτεροβάθμιας στεγάζονται σε αίθουσες του Ενιαίου Λυκείου Σάμου ενώ αναζητείται νέο κτίριο. Για τους μαθητές   η πιο πιθανή λύση είναι η τοποθέτηση 48 περίπου κοντέινερ (ειδικά για την φιλοξενία 15 περίπου μαθητών) τα οποία ωστόσο χρειάζονται περίπου 2,5 μήνες για να κατασκευαστούν και να αποσταλούν. Η κ. Παπαδανιήλ δήλωσε για το θέμα ότι πρέπει να βρεθούν προσωρινές λύσεις ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα μαθήματα στα σχολεία. «Δεν είναι εύκολο αλλά κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου». 

Εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης  με σημερινή απόφαση του παρατείνει την αναστολή λειτουργίας  των γυμνασίων και λυκείων ως τις 20 του Νοέμβρη. «Τα διαδικτυακά μαθήματα θα ξεκινήσουν γύρω στις 23 του Νοέμβρη» όπως δήλωσε. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αν. Σάμου  Γιώργος Στάντζος   ζητά από το κράτος  να γίνει νέος ενδελεχής έλεγχος της στατικότητας  στο σύνολο των σχολικών κτιρίων για να εξασφαλιστεί η  ασφάλεια όλων των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. «Προσπαθούμε να βρούμε όλες τις δυνατές λύσεις  προκειμένου να αρχίσουν πάλι οι μαθητικές κοινότητες και η εκπαίδευση να λειτουργούν διότι δεν είναι μόνο η ουσία της εκπαίδευσης  είναι και οι βαθιά ψυχολογικοί λόγοι . Πρέπει  να επανέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται η κανονικότητα  στη ζωή της οικογένειας» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Στάντζος.

 

The post Αναζητούν λύσεις για την σχολική κοινότητα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα