Ανταρσια στο Αιγαίο: “Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να πάρει πρωτοβουλίες για κορονϊό και προσφυγικό”

12:01 28/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για κρονοϊό και προσφυγικό τονίζει με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός Ανταρσία στο Αιγαίο με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χίο όπου σύμφωνα με την ανταρσία συζητήθηκαν δευτερεύοντα θέματα όπως η χρηματοδότηση συλλόγων για εκδηλώσεις  και η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Ανταρσία στο Αιγαίο

και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μανάβης «Η Περιφέρεια οφείλει να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, οργάνωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού ώστε να προστατευθεί από την νόσο. Να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθούν προληπτικά πιθανές εστίες διάδοσης της νόσου (π.χ. το άνοιγμα των σχολείων). Να πάρει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει όσους νοσούν και βρίσκονται σε κατ οίκων περιορισμό ή βρίσκονται σε υγειονομική απομόνωση προληπτικά. Ναι όλα τα παραπάνω είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του κεντρικού κράτους, όμως από την στιγμή που το κράτος με τους μηχανισμούς του αποδεικνύεται ανίκανο να οργανώσει όλα τα παραπάνω οφείλει να το κάνει η Περιφέρεια. Τις προηγούμενες εβδομάδες εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην ΒΙΑΛ στην Χίο, είναι ζήτημα χρόνου να δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων σε όλα ΚΥΤ που βρίσκονται στα νησιά μας (Μόρια, Βαθύ, ΒΙΑΛ). Είναι ζήτημα χρόνου η νόσος να πάρει τραγικές διαστάσεις στα νησιά μας, κι οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν ακόμη πιο δραματική την κατάσταση για όλους μας (πρόσφυγες και μόνιμους κατοίκους). Επιμένουμε, δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο μια κυβέρνηση και ένα κρατικό μηχανισμό που εμφανώς δεν ενδιαφέρονται για τους νησιώτες. Οφείλει η Περιφέρεια να πάρει πρωτοβουλίες εδώ και τώρα.»

The post Ανταρσια στο Αιγαίο: “Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να πάρει πρωτοβουλίες για κορονϊό και προσφυγικό” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα