Αντιρατσιστικό και οικονομικές εξελίξεις στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

17:24 27/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συμβιβαστική λύση για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση, αναζητήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στη θέση της ότι επαρκεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους να ζητούν την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Στη

γνωμοδότησή της η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει "επαρκές" το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το πόρισμά της το υπάρχον πλαίσιο αντιμετωπίζει με επάρκεια τα περισσότερα από τα θέματα του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείει νέες παρεμβάσεις κυρίως στον τομέα του ποινικού δικαίου οι οποίες θα έρχονται να καλύψουν ενδεχόμενα κενά της υπάρχουσα νομοθεσίας και να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο των ποινών.

Όσον αφορά το υπο συζήτηση σχεδίου νόμου, η ΚΕΝΕ εντοπίζει σε πάρα πολλά άρθρα αστοχίες και γενικές αναφορές ενώ ζητά μέχρι και την πλήρη διαγραφή παραγράφων.

Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ για την «επίσπευση» της διατύπωσης και την «άμεση δημοσιοποίηση» του πρακτικού της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με ανακοίνωση που εξέδωσε, λίγο μετά το πέρας της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της ΚΕΝΕ προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων κακή υπηρεσία, προσθέτοντας ότι η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη αρχή, αλλά βοηθητικό όργανο της Κυβέρνησης".

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί, αναμένεται να συζητήσουν και άλλα θέματα που μένουν ανοιχτά ενόψει της επιστροφής της Τρόικας στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, "με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο πλαίσιο της στρατηγικής προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής, οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να δείξουν αν επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του άβουλου μνημονιακού δορυφόρου.

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα προσπαθεί να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας! Βλέπει τον προφανή κίνδυνο για το πολίτευμα από τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν βλέπει τον κίνδυνο από τις δικές του πράξεις και συμπεριφορές".

"Παρά το δήθεν success story που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και τις υποσχέσεις Σόιμπλε για επενδύσεις στην Ελλάδα, οι συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου και οι επιλεκτικές διαρροές προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων κατά του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού και την επιβολή απολύσεων στο δημόσιο ενόψει της άφιξης της τρόικας σε λίγες ημέρες", σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σχετικές ειδήσεις:

Στις 18.00 η κρίσιμη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Keywords
Τυχαία Θέματα