Ανυπομονησία και άγχος για την πρώτη μέρα στο σχολείο

11:18 26/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακούνε πολλά για το άνοιγμα των σχολείων και νιώθουν την αγωνία και την περιέργειά τους να μεγαλώνει. Μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανυπομονούν να βρεθούν στους ίδιους ή σε καινούργιους χώρους.

Έτοιμο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

« Φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα και για τους εκπαιδευτικούς και για μας τους μαθητές» μας είπε η Μαργαρίτα, μαθήτρια της 1ης Λυκείου γι αυτή την νέα

σχολική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών. «Ίσως», όπως σημείωσε, «με τις μάσκες να δυσκολευτούμε, δεν θα μπορούμε να μιλάμε καθαρά ή να καταλαβαίνουμε αμέσως τι λέει ο καθηγητής. Θα ζεσταινόμαστε. Θα είναι σίγουρα κάτι καινούργιο. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουμε το άνοιγμα των σχολείων γιατί δεν θα σταματήσει σύντομα ο κορονοϊός. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, θέλουμε- δεν θέλουμε. Φοράω μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, στα μαγαζιά, στα καταστήματα, απλώς με δυσκολεύει λίγο γιατί έχω και άσμα. Θα κάνω όμως ό,τι μπορώ.»

Ο Ζήσης τέλειωσε με το Δημοτικό Σχολείο και είναι έτοιμος για την πρώτη Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής. «Τα πράγματα θα είναι δύσκολα» μας είπε και έσπευσε να προσθέσει ότι υπάρχει και το άγχος για το καινούργιο που τον περιμένει. «Νιώθω πολύ άβολα που θα ξεκινήσουμε το σχολείο με αυτά τα δεδομένα. Η αγωνία μου είναι παραπάνω από διπλή. Για πρώτη φορά αγωνία που θα βρεθείς σε ένα καινούργιο σχολείο, αγωνία όμως και για τις νέες συνθήκες λόγω του κορονοϊου. Προσέχουμε. Με τους φίλους μας δεν άλλαξαν πολλά, αλλά με όλους τους άλλους προσέχουμε.» Αγωνιά, ανυπομονεί κι ενθουσιάζεται με την πρώτη μέρα στο σχολείο. « Θέλω να έρθει αυτή η πρώτη μέρα για να μου φύγει όλο το άγχος» είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι καλός μαθητής, όπως ήμουν στο Δημοτικό και θα ήθελα να φύγει όλο αυτό με τον κορονοϊό γιατί πραγματικά δεν αρέσει σε κανέναν και τους κουράζει όλους.»

Η Βάσω θα πάει στην Δευτέρα Τάξη του 1ου Γυμνασίου. «Είναι δύσκολα φέτος, εύχομαι να πάνε όλα καλά.» σημείωσε μην κρύβοντας κι εκείνη την αγωνία της « Νομίζω πως θα με δυσκολεύει πολύ να φορώ μάσκα μέσα στην τάξη. Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά και νιώθω άβολα. Ίσως να είναι και θέμα συνήθειας. Άλλαξαν πολλά λόγω κορονοϊου, όλο αυτό που συμβαίνει είναι αλλιώς.» Τέλος, δεν παραλείπει να ευχηθεί να είναι όλοι καλά, να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία λόγω κορονοϊου. «Μακάρι να περάσει και να μην συνεχιστεί άλλο αυτό γιατί θα είναι δύσκολα για όλους».
Φώτο: Σχολικά κτίρια στην Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα