Απάντηση Δ. Ακτύπη σε Στ. Κοντονή για νοσοκομείο Ζακύνθου

14:13 25/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή, ο πολιτευτής της ΝΔ Διονύσης Ακτύπης, απαντώντας, επισημαίνει τα εξής:

«Όσο αφορά το θέμα λειτουργίας της ΜΕΘ δυστυχώς για μια ακόμα φορά όπως και την προηγούμενη προεκλογική περίοδο έτσι και τώρα εξαγγέλλει την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ζακύνθου εντός τριμήνου

Να του θυμίσω ότι η μοναδική προκήρυξη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και όχι μόνιμης,

δεν καρποφόρησε τότε καθώς τα κριτήρια πρόσληψης ήταν απαγορευτικά για να έρθουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ζακύνθου (διετής εμπειρία σε ΜΕΘ)

Σε επανάληψη της ίδιας προκήρυξης ζητήθηκαν οι ίδιες θέσεις, χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Πάραυτα τρεις νοσηλευτές και ένας γιατρός προσλήφθηκαν και εργάζονται σε άλλα τμήματα ενώ έπρεπε να εκπαιδεύονται σε άλλη ΜΕΘ έτσι ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία με ευθύνη της Διοίκησης και της νοσηλευτικής διεύθυνσης.

Επίσης από την αρχή κ. Κοντονή γνωρίζατε ότι με τον υπάρχων προϋπολογισμό που ουδέποτε αυξήσατε και με το ελλιπές προσωπικό που προσλήφθηκε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η ΜΕΘ γι’ αυτό και απορροφήθηκε το προσωπικό αυτό σε άλλα τμήματα και κλινικές λόγω της σοβαρής έλλειψης που υπάρχει.

Όσο αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 για την αύξηση που αναφερθήκατε στις δηλώσεις σας θα θελα να σας ενημερώσω ότι η αύξηση αυτή ( με ταυτόχρονη βέβαια αύξηση των δαπανών ) δεν φτάνει όχι μόνο για την λειτουργία της ΜΕΘ αλλά ούτε για την πρόσληψη ενός επικουρικού νοσηλευτή .

Να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης σας, η μόνη αύξηση που είδαμε στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου του Ζακυνθινού λαού ήταν οι 80.000€ που εδόθησαν στα τέλη του 2018 και χρησιμοποιήθηκαν ΜΟΝΟ για αγορά πετρελαίου.

Αλήθεια τι έγινε με τις 100.000€ που υποσχεθήκατε τόσο εσείς όσο και η Διοικήτρια του νοσοκομείου για την υποτιθέμενη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το νοσοκομείο από τον σεισμό !!! Η ανάγκη σας για παχιά λόγια και για παραμύθιασμα του Ζακυνθινού λαού δε σας άφησε το περιθώριο να ενημερωθείτε ότι το νοσοκομείο μας δεν υπέστη καμία απολύτως ζημιά από το σεισμό;

Δηλώσατε επίσης ότι δεν θα επιτρέψετε σε κανέναν παιδίατρο να παραιτηθεί λόγω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται το νησί μας εξαιτίας των σεισμών. Τι συνέβη στη πορεία και τελικά έγιναν αποδεκτές όλες οι παραιτήσεις των παιδιάτρων με τελευταία του Δ/ντη παιδιάτρου του νοσοκομείου μας στις 18/01/2019 με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ουσιαστικά η λειτουργία της παιδιατρικής;

Είναι αστείο να υπόσχεστε ότι σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει η ΜΕΘ όταν δεν καταφέρατε το παραμικρό σε διάστημα 4 ετών. Εκτός και αν φοβάστε τις ποινικές ευθύνες και σχετικές ρήτρες που σύντομα θα καταλογισθούν λόγω μη λειτουργίας της ΜΕΘ εντός των χρονικών ορίων που έχουν δοθεί από την διαχειριστική αρχή.

Επί θητεία σας για τα μόνα έργα τα οποία είσαστε υπερήφανος είναι:
– 9 παραιτήσεις ιατρών και την δίωξη του Δ/ντή της Χειρουργικής κλινικής
– Κλείσιμο παιδιατρικής κλινικής μετά την παραίτηση όλων των παιδιάτρων
– Καμία αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου
– Τιμωρητικές διώξεις μετακινήσεις και μηνύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών».

φωτο «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα