Αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία στη Σητεία

19:18 15/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμπληρωματική σύμβαση προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, για την αποκατάσταση μέρους των ζημιών που σημειώθηκαν με τις κακοκαιρίες του περσινού Απριλίου στη Σητεία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, και του δημάρχου Σητείας, Γιώργου Ζερβάκη. 

Το έργο που προβλέπεται να εκτελεστεί φέτος το καλοκαίρι

αφορά στην εκτέλεση χωματουργικών κυρίως εργασιών, για τον καθαρισμό και αποκατάσταση μέρους της κοίτης των ρεμάτων της περιοχής Σητείας.

Πρόκειται για την άμεση αποκατάσταση μέρους των προκληθεισών ζημιών από τις πρωτοφανείς έντονες βροχοπτώσεις της 6ης Απριλίου 2019, εξαιτίας των οποίων o Δήμος Σητείας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης αφορά στις εργασίες για την προστασία της πληγείσας περιοχής από τις δυσμενείς επιπτώσεις νέων πλημμυρικών φαινομένων, προκειμένου να καθαριστούν τα ρέματα, από σκουπίδια, μπάζα, κορμούς δέντρων και βλάστηση, ώστε να βελτιωθεί η παροχετευτικότητα τους και να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμύρας στις παρόχθιες περιοχές και στο οδικό δίκτυο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα