Χ. Θεοχάρης: «Restart Tourism» – Ολοκληρωμένο, σαφές σχέδιο για τον Τουρισμό (video)

19:22 20/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σχέδιο «Restart Tourism» παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Πρόκειται, όπως είπε, για «ένα ολοκληρωμένο, σαφές, συνεκτικό σχέδιο επανεκκίνησης του Τουρισμού», που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – ενίσχυση των δομών υγείας, στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεννόηση με την κοινωνία, τους φορείς και την παγκόσμια κοινότητα.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «για να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες», το σχέδιο περιλαμβάνει δύο άξονες:

1. ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών

2. κατάρτιση ενός επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης

των κρουσμάτων (με ειδικούς χώρους καραντίνας, μεταφορά ύποπτου κρούσματος σε δομή υγείας αν κριθεί απαραίτητο κ.α.)

Για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Αναπτύξαμε μικρά επιχειρησιακά πλάνα για κάθε έναν από αυτούς, με ενίσχυση της ικανότητας των υποδομών υγείας, δρομολογώντας την εγκατάσταση συνολικά 20 νέων αναλυτών για τεστ στα νησιά και εξασφαλίζοντας 600 κλίνες Covid-19 ώστε να καλύψουμε κάθε πιθανή ανάγκη».

Σημείωσε ότι αξιολογήθηκε κάθε τουριστικός προορισμός με βάση την προσβασιμότητα σε δομές υγείας και τη δυνατότητα ελέγχου όταν υπάρχει πιθανό κρούσμα.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι τέθηκαν τρία επίπεδα κινδύνου: «χαμηλό, μέτριο και υψηλό».

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Τουρισμού, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – την επέκταση του δικαιώματος αναστολής σύμβασης εργασίας έως και τον Ιούλιο, τη μείωση ενοικίου επιχειρήσεων κατά 40% έως και τον Αύγουστο, το νέο μηχανισμό ενίσχυσης απασχόλησης «SURE» μέχρι και τον Σεπτέμβριο, την ενίσχυση των εποχιακά απασχολούμενων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, τη μείωση της προκαταβολής φόρου, τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα μη-αλκοολούχα ποτά και το τουριστικό πακέτο, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα