Χ. Τοψίδης: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά»

11:02 15/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά χαρακτήρισε σε σχόλιο του τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Thessaloniki Helexpo Forum το Σάββατο 12/09, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ωστόσο διαπίστωσε ότι από κανένα μέτρο δεν προκύπτει άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

«Θα περιμέναμε ή τουλάχιστον θα πρέπει η κυβέρνηση μέσα από το αποκούμπι που έχει απομείνει, που είπε ο πρωθυπουργός ότι έχουν κρατήσει κάποια

λεφτά, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, που διανύουμε να δώσει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις, η οποία θα είναι αυτή που θα ενισχύσει την οικονομία και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοψίδης.

Πρόσθεσε επίσης πως «ο,τιδήποτε δίνει η κυβέρνηση έξτρα από αυτά που υπάρχουν, ενισχύει την οικονομία. Αλλά, αυτό που βλέπουμε είναι ότι περισσότερο ενισχύει την κατανάλωση. Τα μέτρα που δόθηκαν είτε στους εργαζόμενους -που θα προσληφθούν 100.000 εργαζόμενοι με την επιδότηση εισφοράς εργασίας που είναι είτε για τον εργαζόμενο, είτε για την επιχείρηση- και τα μέτρα που έδωσε, το 1,4 δις στους συνταξιούχους, που είναι και αυτά χρήσιμα μέτρα, αφορούν την κατανάλωση. Αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε και δεν ακούσαμε -και είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις- είναι ότι δεν δόθηκαν μέτρα υποστήριξης άμεσα στις επιχειρήσεις.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα