Χαιρέτα μου τον πλάτανο | Σ2:Επ1

21:03 20/9/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
| Σ2 Επ1

Πλάτανος, ένα ήσυχο χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας. Ήσυχο; Ναι, ναι.. ήσυχο…

Γιατί θα πρέπει, δηλαδή, μια κηδεία, μια νεκρανάσταση, κάποιες ψεύτικες νάρκες και μια υποψία για εμπλοκή της ιταλικής μαφίας να χαλάσουν την εικόνα ενός τυπικού ελληνικού χωριού; Η τρέλα, τελικά, πάει στα βουνά και ο Πλάτανος, το ορεινό χωριό του γεροπαράξενου Βαγγέλα, θα την αγκαλιάσει για μια ακόμα χρονιά, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Τα τρία αγαπημένα ξαδερφάκια μετράνε ακόμα απώλειες. Ο Τζώρτζης και ο

Θοδωρής ξεχύνονται για το μεροκάματο στα χωράφια ως νέοι αγρότες και ο Τζώρτζης ζει ένα υπαρξιακό δράμα στην καρότσα του Datsun, πουλώντας καρπούζια με τη βούλα. Την ίδια ώρα, η Κατερίνα επιστρέφει στο χωριό και προσπαθεί να κρύψει απ’ όλους ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Το πανηγύρι, που στήνεται στην πλατεία, συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους κι έναν μυστηριώδη επισκέπτη, τον Βαλεντίνο. Η Μάρμω, που το μάτι της κόβει σαν ξουράφι, τον έχει στην μπούκα, γιατί υποψιάζεται ότι δεν έχει έρθει με αγαθές προθέσεις. Και δεν πέφτει έξω. Κι ενώ το γλέντι στο πανηγύρι καλά κρατεί, η Κατερίνα έρχεται αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη, τη Φένια, το νέο κορίτσι του Παναγή. Την επόμενη ημέρα κι ενώ όλος ο Πλάτανος είναι σε hangover από το πανηγύρι, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει τους Πλατανιώτες… Εντάξει, μπορεί οι εκπλήξεις στον Πλάτανο να μην τελειώνουν ποτέ, αλλά η ύπαρξη ενός πτώματος, μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, για το μικρό χωριό μας!

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης-Αντώνης Σωτηρόπουλος
Σενάριο: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Κατερίνα Μαυρίκη, Ζαχαρίας Σωτηρίου, Ευγενία Παναγοπούλου
Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου
Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη
Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Χαλκιάς (Μένιος), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Φώτης Σεργουλόπουλος (Σάββας), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Σαράντος Γεωγλερής (Βαλεντίνο), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τζίμης), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Τραϊάνα Ανανία (Φένια), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Αλίκη), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)



Το άρθρο Χαιρέτα μου τον πλάτανο | Σ2:Επ1 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα