Χανιά: Επίδειξη επανεκκίνησης της καρδιάς (audio)

10:38 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την παγκρήτια και πρωτοποριακή διοργάνωση των «Κουρητών» με συμμετοχή 16 πληρωμάτων του ΕΚΑΒ του νησιού, το ΕΚΑΒ Χανίων επανέρχεται σήμερα – «Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς»- με την πραγματοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο Σαντριβάνι, μια σχετική επίδειξη για τους Χανιώτες.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη, δήλωσε στην

ΕΡΤ Χανίων η γιατρός αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ, Μαρία Κουτσάκη. Με τα χέρια μας, η καρδιαναπνευστική αναζωογόνηση είναι εφικτή, τόνισε η κ. Κουτσάκη, η οποία παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη τοποθέτησης αυτόματων απινιδωτών σε κομβικά σημεία και στα Χανιά.

Παράλληλα, επιτακτική είναι η ανάγκη λειτουργίας κινητής μονάδας και στο Ν. Χανίων, προκειμένου να καλύπτονται όλα τα επείγοντα περιστατικά στη Δυτική Κρήτη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η γιατρός του ΕΚΑΒ, έχει αγοράσει με δικά της χρήματα το μόνιτορ και όλο τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό.

Τα καρδιαγγειακά νοσήµατα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν µάστιγα στις βιοµηχανικά ανεπτυγµένες χώρες και τείνουν να µετατραπούν σε πανδηµία για τον πλανήτη. Αποτελούν την κύρια αιτία θνησιµότητας στον κόσµο, καθώς ένας στους τρεις θανάτους παγκοσµίως οφείλεται σε καρδιακή
νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.


Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Κουτσάκη και του κ. Κιοπέ:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία:

Keywords
Τυχαία Θέματα