Χανιά: Το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

22:22 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και πολίτες της Κρήτης να συμμετάσχουν στο 8ο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο, απεύθυναν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Περιφέρειας που συνδιοργανώνουν το συνέδριο.

Το τριήμερο συνέδριο με τίτλο «Ο Κρητικός στον Αγώνα» έχει πλούσια θεματολογία (στους τομείς της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, οικονομίας – ανάπτυξης, του αθλητισμού κ.α.), θα πραγματοποιηθεί

στις 5, 6 και 7 Αυγούστου με επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου την Παρασκευή στις 10 το πρωί στη Μονή Αρσανίου Ρεθύμνου.

«Καλούμε φορείς και πολίτες του νησιού μας, μαζί με τους απόδημους Κρήτες του κόσμου να τιμήσουν τον Κρητικό αγωνιστή, τον αγώνα των Κρητών καθώς αυτή τη χρονιά έχουμε δύο μεγάλα γεγονότα – επετείους, τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης και τα 150 από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου » ανέφεραν ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βελιβασάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και η πρόεδρος του συνεδρίου Μαρία Χναράκη. Τίτλος του συνεδρίου «Ο Κρητικός στον Αγώνα» – όπως είπαν – έχει την ευρύτερη έννοια του «αγώνα» για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ατομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, οικονομικής και επιστημονικής ζωής. « Τιμούμε τους αγωνιστές, τιμούμε το Αρκάδι, τιμούμε τη Μάχη της Κρήτης, τιμούμε τους Κρήτες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το συνέδριο έχει πλούσια θεματολογία, καλούς και διαβασμένους ομιλητές και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο….» δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρήτων Μανόλης Βελιβασάκης. Στις δηλώσεις του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης αφού ευχαρίστησε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών για τη συνδιοργάνωση ανέφερε, ότι « είναι ιδιαίτερη χαρά για μας την Περιφέρεια Κρήτης να μετέχουμε στην πραγματοποίηση του 8ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με τίτλο « Οι Κρήτες στον αγώνα ». Με ιδιαίτερη χαρά θα φιλοξενήσει η Κρήτη τους απανταχού Κρήτες στο συνέδριο που αναδεικνύει την διαχρονική συμβολή των Κρητών στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, στους αγώνες για την επιβίωση στους αγώνες καθ΄ όλη την διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του νησιού».

Η πρόεδρος του συνεδρίου Μαρία Χναράκη στις δηλώσεις της κάλεσε όλες και όλους τους Κρητικούς να προσέλθουν στο συνέδριο διευκρινίζοντας ότι όλες οι συνεδρίες – εκδηλώσεις είναι ανοικτές για όλους και δεν χρειάζεται καμία απολύτως οικονομική συμμετοχή ή συνεισφορά « Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας στο Ρέθυμνο και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης διότι χωρίς την Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε ελπίζω ως νικητές τον αγώνα μας » είπε χαρακτηριστικά η κ. Χναράκη αναφέρθηκε στις εργασίες του συνεδρίου λέγοντας : Οι εργασίες του συνεδρίου Παρασκευή πρωί απόγευμα και Σάββατο πρωί απόγευμα 5 και 6 Αυγούστου θα γίνουν στη Μονή Αρσανίου. Έχουμε την έναρξη του συνεδρίου την Παρασκευή και δύο συνεδρίες μία αφιερωμένη στο Αρκάδι και μία αφιερωμένη στη Μάχη της Κρήτης. Το Σάββατο συνεχίζουμε επίσης δυναμικά με συνεδρίες στη Μονή Αρσανίου η πρώτη μας συνεδρία είναι αφιερωμένη στο πώς μεταλαμπαδεύουμε την έννοια του κρητικού αγώνα στις νεότερες γενιές και εδώ γενικότερα να σημειώσω ότι μας ενδιαφέρουν πολύ δύο πράγματα η παιδεία η εκπαίδευση το ένα και το δύο οι νεότερες γενιές. Συγκροτήματα νεολαίας και Φοιτητική Ένωση Κρητών θα πούνε ριζίτικα και θα χορέψουνε κρητικούς χορούς. Να τονίσω ότι οι επόμενες δύο συνεδρίες αναφέρονται στη σύγχρονη πραγματικότητα η μία έχει σχέση με τον Κρητικό αγώνα σήμερα τι κάνει ο Κρητικός σήμερα και αν συνεχίζει να αγωνίζεται με βάση όλο αυτό το βαρύ και ένδοξο παρελθόν που έχει και η άλλη συνεδρία για τον αγώνα του αποδήμου Κρητικού. Ονομάσαμε τον αγώνα δρόμου ‘’ Λούη Τίκα ‘’ στη μνήμη του Ηλία Σπαντιδάκη που ξεσήκωσε και δημιούργησε το εργατικό κίνημα στην Αμερική των ανθρακωρύχων και αυτό για εμάς είναι πολύ σπουδαίο και έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστεί και να το μάθει ο κόσμος. Σκοπός μας στο συνέδριο είναι ο κόσμος να βιώσει επίσης πράγματα όχι μόνο θεωρητικά να τα ακούσει και να τα ζήσει. Τέλος να ενημερώσουμε ότι την Κυριακή υπάρχει δοξολογία στη μονή Αρκαδίου και τα εγκαίνια μιας διαδραστικής εφαρμογής τριών διαδραστικών εφαρμογών συστημάτων με την πολύ ευγενική δωρεά του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα είναι εκεί και οι εκπρόσωποι του ΙΤΕ οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν αυτά τα διαδραστικά συστήματα τα οποία είναι ολοκληρωμένα κατά το 80% και το 100% θα έχουμε τη χαρά να το δούμε στο νεοσύστατο μουσείο της μονής Αρκαδίου στα εγκαίνια πλέον τον Νοέμβριο του 2016.»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Μονή Αρσανίου, στις 5 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, θα γίνει η έναρξη του Συνεδρίου. Στον ίδιο συνεδριακό χώρο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες και συνεδρίες στις 5 & 6 Αυγούστου πρωί/απόγευμα.
Στις 5 Αυγούστου το απόγευμα, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην πόλη του Ρεθύμνου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός με θέμα «Το κονταροχτύπημα στον Ερωτόκριτο ως γεωστρατηγικό παράδειγμα αγωνιστικότητας».
Στις 6 Αυγούστου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Λούης Τίκας 2016» με συνδιοργάνωση του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης, από τη Μονή Αρκαδίου προς τη Μονή Αρσανίου, μια διαδρομή τιμητική για τον κρητικό αγωνιστή στον τόπο καταγωγής του τη Λούτρα. Αμέσως μετά, στο Φρούριο της Φορτέτζας, θα γίνει η βράβευση των νικητών του αγώνα δρόμου «Λούης Τίκας 2016» από το βετεράνο μαραθωνοδρόμο Γιώργο Αφορδακό. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν απονομές στα τιμώμενα πρόσωπα του συνεδρίου, μουσική από τον Ψαραντώνη και το συγκρότημά του, χορούς από συγκροτήματα Αμερικής και Αυστραλίας, και ριζίτικα από την Φ.Ε.Κ. Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής σε διδασκαλία Ευτύχη Μουζουράκη. Την εκδήλωση «Οι Κρήτες του Κόσμου χαιρετούν την Κρήτη και τιμούν τους αγώνες του λαού της» συντονίζει ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.
Τέλος, στις 7 Αυγούστου, στη Μονή Αρκαδίου, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στην επίσημη λήξη του Συνεδρίου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των διαδραστικών συστημάτων του Ι.Τ.Ε., μία ευγενική δωρεά του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου στη Μονή Αρσανίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό η έκθεση ζωγραφικής με κεντρικό άξονα την επική Μάχη της Κρήτης του γνωστού διεθνώς Κρητικού ζωγράφου Μπότη Θαλασσινού. Δωρεάν ξενάγηση το πρωί στη Μονή Αρκαδίου και το μεσημέρι στο Πολεμικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου και στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας θα προσφέρει η κα Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες, όπως αυτές γίνονται διαθέσιμες, www.wcc8.blogspot.gr.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:
Δρ. Μαρία Χναράκη

Γραμματεία Συνεδρίου:
• Δέσποινα Μαραγκάκη-Γιαβρίδη
• Μαρία Βαμβάκη

Οργανωτική Επιτροπή:
1. Δρ. Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Θεματική ενότητα «Επανάσταση του 1866-Αρκάδι»
2. Κωνσταντίνος E. Μαμαλάκης, Θεματική ενότητα «Μάχη Κρήτης»
3. Δρ. Μαρία Χναράκη, Θεματική ενότητα «Ο κρητικός αγώνας στην κρητική λαογραφία και λογοτεχνία»
4.Ρένα Παπαδάκη, Θεματική ενότητα «Ο κρητικός αγώνας σήμερα»
5. Δρ. Εμμανουήλ Δρακάκης, Θεματική ενότητα «Ο απόδημος Κρητικός στον αγώνα»

Σύμβουλοι:

1. Δρ. Θεοχάρης Δετοράκης, Θεματική ενότητα «Επανάσταση του 1866-Αρκάδι»
2. Αγησίλαος Καλουτσάκης, Θεματική ενότητα «Μάχη Κρήτης»
3. Δρ. Βασίλειος Φθενάκης, «Ο κρητικός αγώνας στην κρητική λαογραφία και λογοτεχνία»
4. Δρ. Θεόδωρος Κατερινάκης, «Ο κρητικός αγώνας σήμερα»
5. Εμμανουήλ Βεληβασάκης & Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη, «Ο απόδημος Κρητικός στον αγώνα»

Τιμητική Επιτροπή:

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος
Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνης Μαρία Λιονή
Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας
Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης
Πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελος Καπετανάκης
Προεδεύων Δ.Σ., Aντιπρόεδρος ΙΤΕ Βασίλειος Δουγαλής
Γενικός Διευθυντής ΜΑΙΧ Γεώργιος Μπαουράκης
Διευθυντής Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης Στέφανος Τραχανάς
Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Ιωσήφ Σηφάκης
Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Εμμανουήλ Βεληβασάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 4 Αυγούστου
Ρέθυμνο – Ξενοδοχείο Achillion Palace
Καλωσόρισμα: 19.00-21.00
Παρασκευή 5 Αυγούστου
Μονή Αρσανίου-Ρέθυμνο
Αγιασμός – Έναρξη συνεδρίου: 10.00-12.00
Χαιρετισμοί:
– Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος
– Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος
– Ηγούμενος Μονής Αρσανίου π. Ευφραίμ Μανουσάκης
– Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
– Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνης Μαρία Λιονή
– Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης
– Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Εμμανουήλ Βεληβασάκης
– Πρόεδρος Συνεδρίου-Εντεταλμένη Αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Δρ. Μαρία Χναράκη

1η συνεδρία, 12.30-2.30
Θέμα: Επανάσταση του 1866-Αρκάδι
Προεδρείο: Δρ. Κωνσταντίνος Φουρναράκης,
Προϊστάμενος των Γ.Α.Κ./του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης
Σύμβουλος: Δρ. Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης
Ομιλητές:
1. Μιχάλης Τρούλης, Ιστορικός-Συγγραφέας: «Μεγάλη Κρητική Επανάσταση (1866-69)»
2. Δρ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου Χανίων: «Σχέσεις Γαλλίας, Ελλάδας και Κρήτης στη Μεγάλη Επανάσταση του 1866-1869»
3. Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτις των Γ.Α.Κ.: «Στοιχεία για το τυπογραφείο της Επανάστασης 1866-69»
4. Δρ. Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Προϊστάμενος των Γ.Α.Κ./του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης: «Η επανάσταση του 1866-69 και η θυσία της Μονής Αρκαδίου στη λογοτεχνία»
Ελαφρύ γεύμα: 2.30- 3.30
2η συνεδρία, 3.30-5.30
Θέμα: Η Μάχη της Κρήτης
Προεδρείο:
Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης Σύμβουλος σε θέματα Νεότερης Ιστορίας-Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Σύμβουλος:
Αγησίλαος Καλουτσάκης,
Επιμελητής Ιστορικών Συλλογών-Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Ομιλητές:
1. Δρ. Ευάγγελος Τζούκας, Διδάσκων Ελληνική Ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: «Η μάχη της Κρήτης στην περιοχή του Ηρακλείου»
2. Ιωάννης Πρεκατσουνάκης, Αξιωματικός Ναυτικού: «Η Μάχη της Κρήτης στον τομέα Ηρακλείου»
3. Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης, Σύμβουλος σε θέματα Νεότερης Ιστορίας – Ιστορικό Μουσείο Κρήτης: «Η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή στην Κρήτη»
4. Άννα Μανουκάκη-Μεταξάκη, Φιλόλογος:«H λαϊκή συμμετοχή στη Μάχη της Κρήτης»
Κεντρική Ομιλία:
19.00, Ρέθυμνο – «Σπίτι του Πολιτισμού»
Στρατηγικός Σύμβουλος, Νίκος Λυγερός «Το κονταροχτύπημα στον Ερωτόκριτο ως γεωστρατηγικό παράδειγμα αγωνιστικότητας»
Πολιτιστική Εκδήλωση: 21.30, Ρέθυμνο- «Φορτέτζα»
«40 Χρόνια Αρκάδι: Αφιέρωμα στη Σοφία Ηλιάκη»
Σάββατο 6 Αυγούστου
Μονή Αρσανίου-Ρέθυμνο
3η συνεδρία, 10.30-12.30
Θέμα: Ο κρητικός αγώνας στην κρητική λαογραφία και λογοτεχνία
Προεδρείο: Δρ. Μαρία Χναράκη, Εκπαιδευτικός-Εντεταλμένη Αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Σύμβουλος:
Δρ. Βασίλειος Φθενάκης, Καθηγητής
Ομιλητές:
1. Στέλλα Μαλλιαράκη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος: «Αν οι πέτρες είχαν φωνή: Αγώνες και αγωνίες των Κρητικών στα τείχη του Χάνδακα»
2. Μαριλένα Μηλαθιανάκη, Εκπαιδευτικός: «Απόσπασμα από τον Καπετάν Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη: Ένα διδακτικό σενάριο για την Γ΄ Δημοτικού»
3. Δρ. Μαρία Χναράκη, Εκπαιδευτικός-Εντεταλμένη Αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών: «Εναρμονίζοντας θυσίες: Υπέρβαση και ήρωες στην κρητική λογοτεχνία και λαογραφία»
4. Kids Love Greece (Δρ. Κατερίνα Μακατούνη, Μαρία Τσιγώνη και Μαρία Γιαννούλη): «Ταξίδι στον χρόνο: Μαθαίνουμε για τον κρητικό αγώνα παίζοντας φιδάκι»
4η συνεδρία, 12.30-2.30
Θέμα: Ο κρητικός αγώνας σήμερα
Προεδρείο: Ρένα Παπαδάκη, Δημοσιογράφος – π. Προϊσταμένη ΕΡΑ Ηρακλείου
Σύμβουλος: Δρ. Θεόδωρος Κατερινάκης, Πρόσεδρος Καθηγητής Drexel University
Ομιλητές:
1. Γιώργης Καράτζης, Ποιητής-Μαντιναδολόγος: «Παράδοση: Καταφύγιο ή ορμητήριο; Δυνατές πολιτισμικές ρίζες, για ένα δυνατό μέλλον»
2. Δρ. Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα ΔΕΣ του Παντείου Πανεπιστημίου: «Οι αγώνες των Κρητικών για ανοιχτές αλλά όχι ανοχύρωτες κοινωνίες: Το διακύβευμα σήμερα»
3. Μιχάλης Βαμιεδάκης, Τουριστικός Επιχειρηματίας-Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης: «Η επόμενη μέρα στον Τουρισμό, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Ευκαιρίες, ιδέες, προσεγγίσεις και στόχοι»
4. Δρ. Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης-Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου: «Ο αγώνας των Κρητικών για ανώτατη παιδεία»
Ελαφρύ γεύμα: 2.30- 3.30
5η συνεδρία, 3.30-5.30
Θέμα: Ο απόδημος Κρητικός στον αγώνα
Προεδρείο: Δρ. Εμμανουήλ Δρακάκης, Προϊστάμενος Γ.Α.Κ.-Αρχεία Ν. Ηρακλείου
Σύμβουλοι:
• Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη, Πρύτανης, The G. Raymond Chang School of Continuing Education στο Ryerson University
• Εμμανουήλ Βεληβασάκης, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών
Ομιλητές:
1. Μάνθος Νεονάκης, Συντ. Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης: «Θεόφιλος Παρθενάκης (1885-1960): Ο κρητικός και ο ‘αγώνας’ του για επιβίωση στη μεγάλη ήπειρο»
2. Γεώργιος Παναγιωτάκης, Ερευνητής-Συγγραφέας: «Ο Γιάννης Καρδίτσης, ο συμπολεμιστής και καπετάνιος του Λάμπρου Κατσώνη από την Ιεράπετρα»
3. Δρ. Θεοδώρα Πατρώνα, Εκπαιδευτικός: «Οι άγνωστοι γυναικείοι αγώνες για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας: H Μαρία Βαρδουλάκη και το ελληνοαμερικανικό μυθιστόρημα»
4. Δρ. Εμμανουήλ Δρακάκης, Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Ηρακλείου, Μάρα Παναγιωτάκη, Εκπαιδευτικός: «Η προβολή του αγώνα για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (1913) στον ομογενειακό τύπο: το περιοδικό και η εφημερίδα ‘ΑΤΛΑΝΤΙΣ’ στη Νέα Υόρκη»
5. Δρ. Αντώνης Χουρδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Συζητώντας για τους προγόνους με τις νεολαίες της ομογένειας»
1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Λούης Τίκας 2016» Μονή Αρκαδίου – Μονή Αρσανίου 13,300m. Ώρα έναρξης 18:00
Πολιτιστική εκδήλωση Φορτέτσα:
21:00-11.00
«Οι Κρήτες του κόσμου χαιρετούν & τιμούν την Κρήτη!»
Βράβευση αθλητών, απονομή τιμητικών πλακετών, μουσική από τον Ψαραντώνη, ριζίτικα τραγούδια και κρητικοί χοροί από διάφορα συγκροτήματα εσωτερικού κι εξωτερικού.

Κυριακή 7 Αυγούστου

Δοξολογία στη Μονή Αρκαδίου: 9.00-10.00
Ξενάγηση στη Μονή Αρκαδίου: 10.00-11.00
Εγκαίνια «δωρεάς» του ΠΣΚ στην ανακαινισμένη Μονή Αρκαδίου: 11.00-12.00
Λήξη συνεδρίου & γεύμα: 12.00-1.00
* Κλειστή καταστατική συνέλευση του ΠΣΚ
Ξενάγηση στο Μουσείο Μάχης Κρήτης (Χρωμοναστήρι)-Ελεύθερνα: 1.00-3.00

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής του Μπότη Θαλασσινού στη Μονή Αρσανίου με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης».

Keywords
χανια, για μας, κρητη, συμμετοχή, μνήμη, ιτε, blogspot, προγραμμα, τει, μαιχ, γαλλια, ελλαδα, kids, love, ερα, school, education, νέα, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, αθηνα, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, περιφερεια κρητης, μνήμη, δημοκρατια, δωρεαν, θεμα, ιτε, ιωσηφ, μουσικη, προγραμμα, ρεθυμνο, τραγουδια, ωρα, blogspot, αγωνες, αμερικη, αννα, ανοικτο πανεπιστημιο, αρκαδι, τει, γεγονοτα, γινει, γινονται, δεσποινα, δηλωσεις, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελευθερια, εμμανουηλ, εννοια, ερα, εφημεριδα, ζωγραφου, ζωης, ζωρας, ιδεες, ιδιο, ηρωες, θεοδωρα, θυσια, ομιλια, ιστορικο, ληξη, λογοτεχνια, λυγερος, μαχη της κρητης, μαρια, ξενοδοχειο, οδυσσεας, ομιλος, πρυτανης, πρωι, σαββατο, σεναριο, συνεχεια, συμμετοχή, σοφια, σπιτι, τμημα, τειχη, τριημερο, τυπογραφειο, τιτλος, φωνη, χαρα, ιωαννης, κωνσταντινος, αγωνας, δημητρης, δοξολογια, education, ενωση, love, γερμανο, για μας, η εφημεριδα, kids, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ποιητης, πληροφοριες, school, θεματα, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα