Χανιά: Αντικατάσταση 3 προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών σε Ν. Κυδωνία και Αγ. Μαρίνας

21:40 14/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου, η τοποθέτηση από το Δήμο Χανίων δύο νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας στην περιοχή του Γαλατά και μίας νέας προκατασκευασμένης αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, σε αντικατάσταση παλαιότερων προκάτ αιθουσών, που υπήρχαν στα δύο σχολεία.

Η τοποθέτηση των τριών αυτών αιθουσών ξεκίνησε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, έτσι ώστε τη Δευτέρα, που ανοίγουν τα σχολεία

μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά να κάνουν μάθημα στις νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Τονίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες με εντατικούς ρυθμούς από όλα τα εμπλεκόμενα συνεργεία του Δήμου Χανίων για την κατασκευή των τριών βάσεων έδρασης, πάνω στις οποίες τοποθετούνται οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες.

Επισημαίνεται ότι οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, που τοποθετούνται στα δύο σχολεία, πληρούν όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), όπως προδιαγραφές θερμομόνωσης, υγρομόνωσης, ηχομόνωσης, πυροπροστασίας κλπ.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε σήμερα το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας για να παρακολουθήσει τις εργασίες τοποθέτησης των προκάτ αιθουσών μαζί με το συνεργάτη του και συντονιστή της όλης διαδικασίας τοποθέτησης των αιθουσών, Κώστα Μπροκαλάκη, και δήλωσε:

«Ο Δήμος όπως είχαμε δεσμευτεί, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και παρά τις καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, των προθεσμιών, κ.λ.π. κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού της προμήθειας των αιθουσών, κατάφερε να υλοποιήσει την αντικατάσταση των τριών προκατασκευασμένων αιθουσών μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου πραγματοποίησε εργασίες υγρομόνωσης και συντήρησης και στις υπόλοιπες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου της Ν. Κυδωνίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα