Χανιά: ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Δράσεις για τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο (audio)

13:13 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά δράσεων ενημέρωσης αλλά και στήριξης, οργανώνει το επόμενο διάστημα στα Χανιά, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Ορίζοντας.
Ο «Ορίζοντας» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του εθελοντισμού.
Ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων, με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας ανάγκες που άλλοι σύλλογοι αδυνατούσαν καθώς προσέφεραν

βοήθεια σε παιδιά έως και 18 ετών.
Ο Ορίζοντας στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνει τη δράση του και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 του μήνα, πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία της Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Στο κατάστημα Raki n’ Roll, στην οδό Σκαλίδη, εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών του «Ορίζοντα», θα ενημερώνει από τις 11 το πρωί έως τις 2 μ.μ. για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, ενώ για όποιον το επιθυμεί θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος και καταγραφής στην Παγκόσμια Δεξαμενή υποψήφιων Εθελοντών Δοτών. Να σημειωθεί ότι ο «Ορίζοντας» έχει καταγράψει περισσότερους από 4500 υποψήφιους εθελοντές δότες και τα Χανιά είναι ο πρώτος Νομός καταγεγραμμένων εθελοντών δοτών αναλογικά με τον πληθυσμό.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η εθελόντρια του Συλλόγου, Αικατερίνη Μπουρμπάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράσεις του Συλλόγου στηρίζονται αποκλειστικά από τον εθελοντισμό και δεν επιχορηγούνται από πουθενά, ενώ ευχαρίστησε τους Χανιώτες για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή στις δράσεις του Ορίζοντα.

Η κ. Μπουρμπάκη αναφέρθηκε και στο Πασχαλινό Παζάρι, που για μια ακόμη χρονιά διοργανώνει ο Σύλλογος και το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου στην οδό Τσουδερών 38Α, στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Όλα τα προϊόντα που θα εκτεθούν στο παζάρι, όπως εξήγησε η κ. Μπουρμπάκη, έχουν κατασκευαστεί από Χανιώτες εθελοντές, με αγάπη και νοιάξιμο για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον καρκίνο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του «Ορίζοντα» στα κοινωνικά δίκτυα, για τη δωρεά μυελού των οστών:
Το ξέρεις ότι σήμερα η λευχαιμία θεραπεύεται με μεταμόσχευση μυελού των οστών; Το ξέρεις ότι σήμερα χαρίζουμε μυελού των οστών δίνοντας αίμα;; Το ξέρεις ότι μία μέρα μπορεί ΕΣΥ να σώσεις μία ζωή; Το ξέρεις ότι ο «Ορίζοντας» έχει καταγράψει περισσότερους από 4500 υποψήφιους εθελοντές δότες και τα Χανιά είναι ο πρώτος Νομός καταγεγραμμένων εθελοντών δοτών αναλογικά με τον πληθυσμό μας;; Το ξέρεις ότι από αυτούς 5 βρέθηκαν συμβατοί και είχαν την τύχη να δώσουν ελπίδα και να χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας;; Αν δεν τα ξέρεις όλα αυτά…έλα την Πέμπτη 23/03 και Παρασκευή 24/03 στον φιλόξενο χώρο του Raki n’ Roll και οι εκπαιδευμένοι εθελοντές μας θα σε ενημερώσουν για όλα!! Γίνε Υποψήφιος εθελοντής Δότης! Σκέψου να είσαι ΕΣΥ ο επόμενος που θα χαρίσει ΖΩΗ!!
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η εθελόντρια του «Ορίζοντα» κ. Μπουρμπάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα