Χανιά: Π. Σημανδηράκης: Για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές (audio)

14:33 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο σωφρονιστικό κατάστημα ΚΡΗΤΗ 1 στα Χανιά, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη και του Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Φυτράκης, στις φυλακές της Αγιάς σύντομα θα ξεκινήσει

κάτι που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο κατασκευής των φυλακών, ένα κτίριο για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των κρατουμένων. Ανέφερε επίσης ότι, μετά από χρόνια, εξασφαλίστηκαν πιστώσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία που θα το αναλάβει διαβεβαιώνει ότι εντός του Ιουλίου θα γίνει η δημοπράτηση.
«Γίνονται προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων έως το 2018 προκειμένου μελλοντικά η φυλακή να λειτουργήσει στο σύνολό της. Σήμερα έχουμε 100 θέσεις φύλαξης στα Χανιά, από αυτές έχουν καλυφθεί οι 50, οπότε η προοπτική είναι να προκηρύξουμε άλλες πενήντα ώστε η φυλακή να λειτουργήσει με όλες τις πτέρυγες», δήλωσε ο κ. Φυτράκης.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του καταστήματος Κρήτη 1 είναι ένα από τα οκτώ συνολικά που λειτουργούν σε ελληνικές φυλακές. Απευθύνεται σε ενήλικες μαθητές που δεν έχουν ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική φοίτηση και τους δίνει το δικαίωμα να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου, να προχωρήσουν σε ΕΠΑΛ, ακόμα και στην τριτοβάθμια.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας και δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι οφείλουμε να περάσουμε σε ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα είναι πραγματικά σωφρονιστικό και θα βελτιώνει τις συνθήκες εγκλεισμού, ενώ έκανε λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία για τους κρατουμένους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους έγκλειστους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου, τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, επισημαίνοντας ότι οι νέοι χώροι που θα προστεθούν, θα διαφοροποιήσουν σημαντικά προς το καλύτερο την κατάσταση στις φυλακές των Χανίων. Πρέπει να καταλάβουμε,πρόσθεσε, ότι η βάση επίλυσης όλων των προβλημάτων είναι η παιδεία.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σημανδηράκης:

Με φωτογραφίες από το Flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα