Χωρίς αναισθησιολόγο για βρέφη τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

14:38 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγχειρίστηκε βρέφος μόλις 18 ημερών το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το νεογέννητο αγοράκι όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερία Ελευθερία, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με συνεχείς εμετούς. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από στένωση πυλωρού. Μετά από νοσηλεία δυο ημερών διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Ανδρέας Μάρκου έκρινε ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση η οποία ωστόσο δεν

μπορούσε να γίνει καθώς τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας δεν διαθέτουν εξειδικευμένο αναισθησιολόγο βρεφών. Χρειάστηκε στο σημείο αυτό η παρέμβαση του διοικητή των δυο Νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτη Νάνου ώστε να έρθει αναισθησιολόγος από τη Θεσσαλονίκη. Μετά και την εξέλιξη αυτή το βρέφος υποβλήθηκε επιτυχώς στην επέμβαση και σήμερα είναι απολύτως καλά στην υγεία του.
Οπως εξήγησε μιλώντας στο δίκτυο Θεσσαλιας της ΕΡΤ ο κ. Μάρκου τα τελευταία δυο χρόνια οι ανάγκες για αναισθησιολόγο βρεφών καλύπτονται από τη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο ωστόσο διάστημα λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών δεν υπήρχε ανταπόκριση και έτσι χρειάστηκε η παρέμβαση του διοικητή των Νοσοκομείων ώστε να δοθεί λύση και να αποφευχθεί η μετακίνηση του παιδιού στη Θεσσαλονίκη ή την ΑΘήνα, γεγονός που θα επιβάρυνε την κατάσταση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα