Χρήστος Ρούτσης: «Είμαι… Σερραίος κι εδώ θα μείνω»

23:39 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Καλλονή.

Ο παίκτης που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «λιονταριών». Ο Χρήστος Ρούτσης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την πρώτη φορά που σκόραρε δύο φορές στην καριέρα του, την πορεία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα και το δικό του μέλλον στην ομάδα ενώ υποσχέθηκε να φέρει στα επόμενα παιχνίδια και τον… τζούνιορ Ρούτση στο γήπεδο για να τον δει να πετυχαίνει γκολ.

Ο 31χρονος μέσος του Πανσερραϊκού, με καταγωγή από τη Δράμα, είπε

Για τη δική του εμφάνιση κόντρα στην Καλλονή:

«Μου αρέσει να μιλάω κυρίως στο γήπεδο κι όταν έχω κάτι να πω. Αυτό που πέτυχα χθες με τα δύο γκολ δεν το έχω συνηθίσει. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω επαγγελματικά. Ευτυχώς το… είδαμε και αυτό. Διάβασα επίσης ότι κερδίσαμε για πρώτη φορά την Καλλονή, οπότε καλό είναι αυτά να συμβαίνουν. Όποιο γκολ και να βάλεις το χαίρεσαι το ίδιο. Το δεύτερο ήταν πιο εντυπωσιακό, αλλά και το πρώτο ήταν όμορφο. Ήταν πολύ καλή και η σέντρα του Κάκκο και ωραία και η κεφαλιά. Στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζομαι πιο μπροστά και με… κυνηγούσε το γκολ. Έχασα αρκετές ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια».

Ο Χρήστος Ρούτσης πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Καλλονή

Για το που αφιερώνει τα γκολ:

«Το ένα γκολ είναι για το παιδί μου και την γυναίκα μου και το άλλο για τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο και όλους. Πέτυχα δύο γκολ και μπορώ να… διαλέξω».

Για τις δύο συνεχόμενες νίκες:

«Στα δύο τελευταία παιχνίδια βγάλαμε ψυχικά αποθέματα. Προερχόμασταν από κακές εμφανίσεις και κάποια άσχημα αποτελέσματα. Εδώ και καιρό όμως δημιουργούσαμε ευκαιρίες και παίζαμε καλά όπως κόντρα στον Αιγινικό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια παίξαμε με ψυχή και πάθος, καταφέραμε να πετύχουμε γκολ, παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο και βρήκαμε την ψυχή να ανατρέψουμε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Είμαστε σίγουρα λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε τελειώσει την δουλειά μας, έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ας είναι η αρχή αυτά τα ματς».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε σκοράρει σε συνεχόμενα ματς:

«Τα διαβάζαμε και εμείς όλα αυτά που γραφόταν για τα ρεκόρ, μας είχε μπει στο μυαλό, αλλά δημιουργούσαμε ευκαιρίες και ξέραμε ότι θα έρθει κάποια στιγμή το γκολ».

Για το τι σκέφτηκαν πριν αυτά τα δύο ματς:

«Βάλαμε στο μυαλό μας ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια και έπρεπε να κάνουμε κάτι. Εμφανίσεις είχαμε καλές σε αυτό το διάστημα απλά μας έλειπε το γκολ και τότε θα ήταν όλα διαφορετικά».

«θέλουμε να δικαιώσουμε τον προπονητή μας που μας πιστεύει» είπε ο Χρήστος Ρούτσης

Για τα καλά λόγια που ακούνε και δημόσια και συνεχώς από τον Διλμπέρη:

«Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν μας λέει καλά λόγια μόνο μετά από νίκες. Το λέει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ακόμη και στα αρνητικά αποτελέσματα, μας πιστεύει πολύ και το δείχνει. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να καταλάβει ο παίκτης ότι τον σέβεται ο προπονητής και όλα αυτά τα λέει και δημόσια. Πρέπει να δικαιώσουμε και τον προπονητή και την διοίκηση που μας στήριξε».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Το κλίμα φαίνεται στα άσχημα αποτελέσματα. Εμείς στα άσχημα ήμασταν όλοι μαζί και το δείχναμε».

Ο Χρήστος Ρούτσης με αντίπαλο τον Κέβιν Μιραλάς όταν αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας (08.01.12)

Για τον κόσμο:

«Όταν βλέπεις μία τέτοια ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός να έχει άσχημα αποτελέσματα, ξέραμε και εμείς ότι θα υπάρχει μουρμούρα. Πρέπει όμως ο κόσμος να πιστέψει στα παιδιά αυτά και να είναι κοντά μας γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Για το ματς με τον Πανελευσινιακό:

«Κάθε ματς θα είναι τελικός. Ειδικά με τις ομάδες που είναι χαμηλά και θέλουμε να ξεφύγουμε ακόμη περισσότερα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε άλλη ψυχολογία για την συνέχεια».

Με αντίπαλο τον Γκεοργκίεφ της Καλλιθέας στις 07/10/2006

Για το δικό του μέλλον κι αν «κρεμάσει» εδώ τα παπούτσια του:

«Το λογικό αυτό είναι, να κρεμάσω τα παπούτσια εδώ. Είναι η ομάδα που μου προσέφερε πρώτη επαγγελματικό συμβόλαιο. Γιατί να μην τελειώσω εδώ. Έτσι και αλλιώς πλέον έγινα… Σερραίος, έκανα οικογένεια εδώ, ο Πανσερραϊκός είναι η ομάδα μου, οι Σέρρες είναι η πόλη μου, αυτήν την ομάδα θα παρακολουθώ για τα επόμενα χρόνια και η επιθυμία μου είναι να κρεμάσω εδώ τα παπούτσια μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα