Δεν βλέπει εξέλιξη για το χρέος η αντιπολίτευση

16:48 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορούν στη ΝΔ την κυβέρνηση, και δεν αναμένουν καμία ουσιαστική θετική εξέλιξη για την Ελλάδα από το Eurogroup, εκτός από την εκταμίευση της δόσης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι το Eurogroup θα εκταμιεύσει τη δόση χωρίς κάποια άλλη ουσιαστική θετική εξέλιξη για τη χώρα. Γι’ αυτό στην Πειραιώς κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για ανεδαφικές υποσχέσεις και σημειώνουν ότι τα όσα γίνονται από πλευράς Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα είναι απλά «πυροτεχνήματα».

Στη ΝΔ θεωρούν

ότι θα εκταμιευθούν τα 7,1 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων και ίσως άλλα δύο-τρία δισ. ευρώ, που πιθανόν όμως θα συνδεθούν με ορισμένες υποχρεώσεις.

Επιπλέον, καταλογίζουν στην κυβέρνηση ανικανότητα ανάγνωσης των διεθνών συσχετισμών, αλλά και συνεχή προσπάθεια να «χρυσώνει το χάπι» στους βουλευτές της, με μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία – η οποία εμμονή, όμως, κάνει κακό στη χώρα, αφού την εγκλωβίζει στην αβεβαιότητα.

«Το επιχείρημα της κυβέρνησης «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, ήρθε η ώρα των δανειστών», είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό, όχι μόνο γιατί κρύβει ότι κυβέρνηση και τρόικα κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, αλλά και γιατί κοροϊδεύει το λαό ότι τα δεσμά διαρκείας, που του επιβάλλουν για λογαριασμό του κεφαλαίου, μπορούν δήθεν να πιάσουν τόπο υπέρ του» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την συνεδρίαση του Eurogroup.

Την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει άριστα στο να πείσει το εσωτερικό ακροατήριο και ιδιαίτερα το ακροατήριο του κόμματός του, αλλά παίρνει μηδέν στο να πείσει για τα δίκαια της Ελλάδας τους ξένους» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, εξηγώντας ότι «έτσι, φορτίζουν οι μπαταρίες των αριστερών υπέρ πατριωτών για τον ευρωσκεπτικιστικό κατήφορο».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «η Ελλάδα ηττάται στην Ευρώπη και τα χρόνια του μνημονίου αυξάνονται κάτω από ακόμη πιο σκληρά μέτρα».

Πηγές: ΕΡΤ1 (Ρεπορτάζ: Γ. Τρουπής), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα