Δέσμευση των λογαριασμών του Α. Βγενόπουλου από τον οικονομικό εισαγγελέα

15:34 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου για εικαζόμενη φοροδιαφυγή σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Η εντολή του κ. Αθανασίου δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής εκ μέρους εκατοντάδων μεγαλοκαταθετών, βάσει της λίστας των 65 ηλεκτρονικών αρχείων (CD) που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα χέρια τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

η εισαγγελική εντολή για τη δέσμευση σε βάρος του επιχειρηματία, σχετίζεται με προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Βγενόπουλου στους οποίους εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται πλέον να αποδείξει, ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα περί δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και «περί της δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατ. ευρώ», ο κ. Βγενόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι μόλις κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, «η υπόθεση θα περαιωθεί», εκφράζοντας παράλληλα τον «αποτροπιασμό» του για την «αναίτια δυσφήμιση» που υφίσταται πριν να του δοθεί η δυνατότητα να παράσχει εξηγήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα