Διετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και επιδημιολογικής επιτήρησης

12:00 20/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμβαση διετούς διάρκειας για την ολοκληρωμένη καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, προϋπολογισμού 604 χιλιάδων ευρώ υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης. Στο πλαίσιο της σύμβασης θα ελέγχονται, πέραν των εστιών που υπάρχουν μέσα στις πόλεις, περισσότερες από 3.500 εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε όλο το νησί.
Έντεκα συνεργεία θα κινούνται με βάση το σχεδιασμό του έργου και τις εκάστοτε ανάγκες, υπό την παρακολούθηση

τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Ψεκασμοί, αποτελέσματα δειγματοληψιών και άλλες δραστηριότητες θα καταγράφονται άμεσα σε βάσεις δεδομένων. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θα πραγματοποιούνται τακτικές δράσεις εντομολογικής και επιδημιολογικής επιτήρησης. Η εντομολογική επιτήρηση θα γίνεται με την συλλογή ακμαίων κουνουπιών από είκοσι θέσεις του νησιού σε τακτικά διαστήματα και η επιδημιολογική επιτήρηση με την διερεύνηση της παρουσίας ιών σε κουνούπια, αλλά και σε οικόσιτα πουλερικά, έλεγχο ανθεκτικότητας των κουνουπιών στα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα κ.α.
Στην χθεσινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας στη Κρήτη Νίκος Καμπάνης, και οι εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας Σπύρος Μουρελάτος και Κώστας Κωτούλας.
Για την αναφορά τυχόν προβλημάτων όχλησης σε ορισμένες περιοχές αλλά και για να δίνονται πληροφορίες σχετικές με το εκτελούμενο έργο καταπολέμησης κουνουπιών, λειτουργεί σε ώρες εργασίας η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 8001124424.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα