Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Τυνήσιο καταζητούμενο (video)

22:17 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επί ποδός είναι οι γερμανικές και οι ευρωπαϊκές αρχές για τον εντοπισμό του νούμερο ένα καταζητούμενου για την επίθεση στο Βερολίνο, Άνις Άμρι, ενώ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο Τυνήσιος ύποπτος ήταν ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση του Βερολίνου.

«Σήμερα πραγματοποιήσαμε έρευνες σε διαφορετικές περιοχές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο. Πιστεύεται ότι ο Άνις Άμρι είχε περάσει προηγουμένως από αυτά τα μέρη» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Φράουκε Κέχλερ, εκπρόσωπος Τύπου

του γραφείου του εισαγγελέα.
«Έπειτα από μια πληροφορία που λάβαμε, οι αρχές ερεύνησαν ένα λεωφορείο στο Χάιλμπρον. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις» τόνισε η αξιωματούχος.
Η Φράουκε Κέχλερ είπε επιπλέον ότι οι ερευνητές έλαβαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες της εγκληματολογικής κι ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο φορτηγό.
«Δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν στο εξωτερικό τμήμα του φορτηγού, στην πόρτα του οδηγού» και πίσω από το κάθισμα του οδηγού, σύμφωνα με την ίδια.
«Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, εικάζουμε ότι ο Άνις Άμρι οδηγούσε το φορτηγό», τόνισε η εκπρόσωπος τύπου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ μετέβη μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών και ενημερώθηκε για τα νέα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές. Ο κ. ντε Μεζιέρ σε δηλώσεις του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης». «Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

Επίσης δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συντάραξε την Δευτέρα το βράδυ το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα