Δήμος Χίου: Είμαστε πάντα κοντά στα ΑΜΕΑ

18:03 9/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αποτελεί ιδιαίτερη ντροπή η προσπάθεια συσχέτισης πολιτικών αναφορών του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με ρατσιστική συμπεριφορά ενάντια στα ΑΜΕΑ. Ουδέν ψευδέστερον και αθλιότερον τούτου, καθότι καμία αναφορά του δεν απευθύνεται στα ΑΜΕΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου.

Αφορμή για την ανακοίνωση το θέμα που έχει προκύψει με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Χίου και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ

Β. Αιγαίου, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα ύστερα από video του αντιδημάρχου Πρόνοιας του Δήμου Χίου και εν συνεχεία σχόλιο του Δημάρχου Χίου που αφορούσε  τη μη λειτουργία του μηχανισμού seatrack στην παραλία Δασκαλόπετρα του Δήμου Χίου.

Στο δελτίο τύπου σημειώνεται ότι «..είναι γνώστες πλέον οι αντιπολιτευτικές  φθηνές διαστρεβλώσεις ακόμα και για τα αυτονόητα πράγματα δηλώνεται με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δήμαρχος  ουδέποτε αναφέρθηκε  στα ΑΜΕΑ για τα οποία είναι γνωστή και έμπρακτα καταγεγραμμένη η ευαισθησία του και δε χρειάζεται να απαριθμηθούν οι προσπάθειες για τη στήριξή τους, διότι αυτές οι ενέργειες είναι  εύλογες και δεδομένες. Δυστυχώς όμως, σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει το αντιπολιτευτικό μένος, ώστε  επιχειρείται ακόμα και τα ΑΜΕΑ να γίνουν βέλος ενάντια στη Δημοτική Αρχή σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και παραπληροφόρησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου.

“Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή είναι πάντα κοντά στα ΑΜΕΑ. Όχι απλώς για το περιβόητο  seatrack, αλλά για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που τα απασχολούν. Είναι κοντά στις οικογένειές τους, κοντά στις ανάγκες τους πάντα με ανοιχτή πόρτα και καρδιά. Όλες τις  υπόλοιπες λασπολογίες ας τις κρατήσουν οι δημιουργοί τους για τον εαυτό τους και τα μέσα που επιστρατεύουν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ζητούμενο πάντως είναι να ανακοινωθεί από το Δήμο ότι μπήκε σε λειτουργία το seatrack και να γίνει ενημέρωση πως σκοπεύεται να κινηθεί η διαδικασία για προμήθεια και νέων μηχανημάτων που θα κάνουν προσβάσιμες για άτομα με κινητικά προβλήματα παραλίες του νησιού. Ο σχεδιασμός ήταν για 4 νέα μηχανήματα, ύστερα όμως από ένσταση άλλης εταιρείας με ανάλογα  μηχανήματα η προμήθεια seatrack δεν έχει προχωρήσει.

The post Δήμος Χίου: Είμαστε πάντα κοντά στα ΑΜΕΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα