Δημοτικά ποδήλατα στη διάθεση των πολιτών σε Εύοσμο-Κορδελιό

14:54 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων, που βρίσκονται εγκατεστημένα στους πέντε σταθμούς του Δήμου. Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στον ποδηλατικό σταθμό της Πλατείας Δημαρχείου Ευόσμου, από το Δήμαρχο Πέτρο Σούλα και τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Βασίλη Ανδρεάδη.

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης, που

απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου και έχει ως στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Η προμήθεια του συστήματος χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους. Τα 42 ποδήλατα (32 πόλης και 10 mountain) έχουν ήδη εγκατασταθεί στους 5 ποδηλατικούς σταθμούς, που βρίσκονται στα εξής σημεία:

●Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Σμύρνης (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ)

●Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Λεύκης

●Οδός Ευφροσύνης (απέναντι από το σχολείο)

●Οδός Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και

●Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου

Με την ειδική ηλεκτρονική κάρτα EasyBike, που θα προμηθεύονται οι πολίτες από το Δημαρχείο Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24), οι χρήστες θα μπορούν να παραλάβουν ένα ποδήλατο, να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν στη συνέχεια σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς μίσθωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Για την εγγραφή απαιτείται:
·Αντίγραφο 2 όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας
·Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κλπ).
Πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος δίδονται στην ιστοσελίδα:

Keywords
Τυχαία Θέματα