Δωρεάν φάρμακα από το δημοτικό κοινωνικό φαρμακείο

11:17 11/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη προσφέρει το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ηρακλείου που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Το Φαρμακείο στεγάζεται σε κτήριο της οδού Κυδωνίας 3, στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Τον χώρο του Φαρμακείου επισκέφθηκε η αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη, η οποία συζήτησε με την φαρμακοποιό και την κοινωνική λειτουργό που το στελεχώνουν για το πλαίσιο λειτουργίας του.
Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Ηρακλείου και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ κ.λπ.), ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία.
Το φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 07.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Τηλ.: 2810289878

Keywords
Τυχαία Θέματα