Δραματική προειδοποίηση των επιστημόνων για μη αναστρέψιμη κατάσταση «θερμοκηπίου» στη Γη (video)

00:45 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πλανήτης Γη διατρέχει κίνδυνο να εισέλθει σε μια φάση συνθηκών «θερμοκηπίου», με τον μέσο όρο των θερμοκρασιών παγκοσμίως να είναι 4 ως 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερος, ακόμη κι αν οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη οι οποίοι ορίστηκαν στη συμφωνία του Παρισιού επιτευχθούν, προειδοποιεί μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ. Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε μπροστά σε μια …«αφρικανική» Ευρώπη, με τη χώρα μας να βρίσκεται σε τροχιά τροπικού κλίματος και με όλα τα σενάρια ανοιχτά, ακόμη

και τα πιο εφιαλτικά. Στο στούντιο της ΕΡΤ ο κ. Μιχάλης Πετράκης ερευνητής – περιβαλλοντολόγος, πρώην διευθυντής Ινστιτούτου Περιβάλλοντος Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξηγεί και κάνει εκτιμήσεις για την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο κ. Πετράκης σημειώνει ότι οι φετινές θερμοκρασίες είναι πρωτοφανείς σε περίπτωση όμως που υπάρξει επανάληψη σε ορίζοντα δεκαετίας θα μιλάμε για ένα σκέλος της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει τη βόρεια Ευρώπη το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με εξέταση των διάφορων σεναρίων και λήψη μέτρων με δεδομένο ότι ο πλανήτης δεν αντέχει αλλαγή θερμοκρασίας πάνω από 2 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα