Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στη Χίο – Κατασχέθηκαν πάνω από 5,5 κιλά χασίς

21:04 31/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο άτομα, ένας 39χρονος και μία 37χρονη, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου (30-01-2021) στη Χίο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου. Κατηγορούνται κατά περίπτωση, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν την 37χρονη, η οποία λίγο νωρίτερα είχε φτάσει στη Χίο με το πλοίο της γραμμής, να παραδίδει στον 39χρονο βαλίτσα, που περιείχε 4 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -4.930-

γραμμαρίων.
Στην ίδια υπόθεση διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται, 10 ακόμη άτομα –όλοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ένας από αυτούς είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
• 6 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), 617 γραμμαρίων,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• 4 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες sim,
• το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ,
• πλαστή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσεως,
• καταγραφικό μηχάνημα.
Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προσδιορίστηκε ότι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο 39χρονος δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Χίο, αποκομίζοντας μηνιαίως χρηματικά κέρδη που εκτιμάται ότι ανέρχονταν στις 25.000 ευρώ και διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε 17 υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, με 9 ημεδαπούς – αγοραστές στη Χίο.
Ο 39χρονος προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από την ηπειρωτική χώρα με τη συνδρομή του ατόμου που σήμερα τυγχάνει έγκλειστος φυλακών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου.

The post Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στη Χίο – Κατασχέθηκαν πάνω από 5,5 κιλά χασίς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα