Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:13 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Στο Παγγαίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο υποδέχθηκαν στην Ελευθερούπολη Παγγαίου το απόγευμα (Τετάρτη), ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου της πόλης.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την Ελευθερούπολη με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης Αγίου Ελευθερίου. Το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό

Εσπερινό.
Σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι (στις 11.45) σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης», ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Παγγαίου.

Καβάλα: Πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη
Η πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στην ΠΕ Καβάλας θα γίνει αύριο Παρασκευή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης, στις 10 το πρωί θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και θα έχει ενημέρωση από τους Διευθυντές στην έδρα της ΠΕ Καβάλας, στις 12 θα επισκεφθεί το Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο και στις 12.30 θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να απαλλαγούμε από μια ανίκανη κυβέρνηση»
Το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές επανέλαβε χθες από την Καβάλα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης. «Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όμως δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, εξαιτίας των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της κυβέρνησης», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου. Απέκλεισε συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει όμως συναινέσεις προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από το αδιέξοδο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της, όπως υποστήριξε.

Καβάλα: Προσοχή στα νερά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Να μην ρίχνουν ανεξέλεγκτα νερά σε δημόσιους χώρους ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες καλεί τους κατοίκους της Καβάλας ο δήμος. Η δημιουργία πάγου εγκυμονεί κινδύνους για ατυχήματα τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα δίτροχα και τετράτροχα οχήματα. Η οδηγία ισχύει για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Δράμα: Ημερίδα του Επιμελητηρίου για τα δάνεια και τις τράπεζες
Ημερίδα για «τα δάνεια, τις τράπεζες, τους τρόπους προστασίας, ρύθμισης και τις εναλλακτικές λύσεις» διοργανώνει την Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου) το Επιμελητήριο Δράμας. Θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του φορέα, με ομιλητές τον οικονομικό διευθυντή, Χρήστο Γαλλιάκη και τον χρηματοκοικονομικό σύμβουλο, Αντώνη Καψούρη. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών, η αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού, τα «κόκκινα» δάνεια, η προστασία επιχειρήσεων από τις τράπεζες και οι Νόμοι Κατσέλη, Δένδια και Σταθάκη.

Δράμα: Πανηγυρικό άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού
Με πολλές και ποικίλες δράσεις, παιχνίδια, πάρτι, αλλά και με συναυλία των REC ξεκινά πανηγυρικά τη λειτουργία του φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας. Από τις 16 έως 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση Grand Opening Falakro. Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μέρος δωρεάν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, τοξοβολία, snow yoga, flying fox κ.α. «Με τη διοργάνωση αυτή επιχειρούμε να επανατοποθετήσουμε το ΦΑΛΑΚΡΟ στον τουριστικό χάρτη» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης.

Καβάλα: «Ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου»
Τη συναυλία «Ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου» παρουσιάζει ο δήμος Καβάλας σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο Oscar της Καβάλας. Επί σκηνής μαζί με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και ερμηνευτή Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, θα είναι τα μέλη του Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι της Δράμας», της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας και οι Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι, Γιώργος Δεληγιάννης στο βιολί, Θοδωρής Κιουπλιώτης στο λαούτο, Χρήστος Τότσιος στα κρουστά και Στέλλα Τσιότσιου στο βιολοντσέλο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα για τον Μακεδονικό Αγώνα
Το βιβλίο του δικηγόρου-δημοσιογράφου και βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τίτλο: «Από τις εφημερίδες της εποχής, Ο Μακεδονικός Αγώνας η ένοπλη φάση 1903-1908», παρουσιάζουν στην Καβάλα ο Δήμος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Σύλλογοι Δυτικομακεδόνων, Θρακική Εστία και Θασιακή Ένωση της περιοχής. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου), στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης, ο υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου Δημοτικού Μουσείου Καβάλας Κομνηνός Απότας και ο συγγραφέας.

Καβάλα: Έκθεση «20 χρόνια τέχνης 1996-2016» του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων
Έκθεση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει στην Καβάλα ο πολιτιστικός και καλλιτεχνικός σύλλογος γυναικών ζωγράφων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χρυσά Χριστούγεννα» και θα φιλοξενηθεί στη δημοτική καπναποθήκη, 16 με 29 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν αυτή την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ.

Καιρός
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τις απογευματινές ώρες και τοπικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται για σήμερα στην Αν.Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα