Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:23 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωσηστην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Το Σάββατο στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και στις 11 με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο πάρκο Φαλήρου.
Την Κυριακή στις 10 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι

στο μνημείο για τους σφαγιασθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους το Σεπτέμβρη του 1941. Στις 10.30 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο στη Χωριστή και στις 11 το πρωί θα μιλήσει σε συγκέντρωση.
Η περιοδεία του γ.γ. του ΚΚΕ θα ολοκληρωθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Φάρου.

Για την λειτουργία νέων σταθμών διοδίων μετωπικών και πλευρικών στον νομό Καβάλας θα ενημερώσει Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι εξετάζεται και η νομική οδός ενώ τόνισε την ανάγκη νέων δυναμικότερων κινητοποιήσεων από πλευράς φορέων και πολιτών.

Δεκτό έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα που κατέθεσε στις 11 Μαΐου η εταιρεία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ να μην αναστείλει την λειτουργία του το εργοστάσιο των Λιπασμάτων μετά την ακύρωση της άδειάς του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
Το Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή έως ότου συζητηθεί και επί της ουσίας η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η εταιρία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με βάση το διαδικαστικό αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής και τον Δεκέμβριο η κυρίως προσφυγή.

Στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα ενσωματώνει πλήρως τα υπάρχοντα δίκτυα συστημάτων θαλάσσιας παρατήρησης και πρόβλεψης σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου θα προχωρήσει το ερευνητικό έργο ODYSSEA. Επικεφαλής Εταίρος είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενώ η εναρκτήρια συνάντησή του γίνεται στην Καβάλα από σήμερα έως τις 8 Ιουνίου.

Ένας 44χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 10ο χλμ της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε βγήκε από την πορεία του, προσέκρουσε σε συστάδα δένδρων και στη συνέχεια ανετράπη.

Εκδήλωση-διάλεξη με θέμα «Περιπλάνηση στη Βασιλεύουσα» οργανώνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Ν. Καβάλας αύριο Τετάρτη 7 Ιούνιου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων. Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Παπαβέργος.

Με έναν περίπατο στις 26 Ιουνίου, που θα λάβει χώρα στην παραλιακή οδό της Καβάλας έως το ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η εφηβική εθελοντική ομάδα Action Team Καβάλας και το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.
Η εκδήλωση ονομάζεται «Walk of Life» και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη γραμματεία. Στις 8 η ώρα θα ξεκινήσει ο περίπατος στην παραλιακή με επιστροφή στην αψίδα όπου θα υπάρχουν εκδηλώσεις και συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα